Путин: Войници от различни националности се бият в специалната операция на Руската федерация в Украйна
Секция: Русия
21 Юни 2022 15:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Войници от различни националности се бият в специалната операция на Руската федерация в Украйна

/КРОСС/ Воини от различни националности се бият рамо до рамо по време на руска военна специална операция в Украйна. Това каза руският президент Владимир Путин на среща с възпитаници на висши военни учебни заведения, предава ТАСС.

„Гордеем се, че в хода на специална военна операция нашите бойци действат смело, професионално, като истински герои. Руските войници от различни националности се бият рамо до рамо в това единство, с вяра в правотата на своята кауза. В тази огромна, наистина народна подкрепа, те чувстват, че нашите войници са великата, непобедима сила на Русия“, каза още Путин.

„Ще продължим да развиваме и укрепваме нашите въоръжени сили, като отчитаме потенциалните военни заплахи и рискове, изхождайки от поуките от съвременните въоръжени конфликти, и ще подобряваме тяхната бойна сила“, допълни Путин.

Сред приоритетните направления за развитие на въоръжените сили Путин нарече оборудването на войските с нови оръжейни системи, които ще определят боеспособността на армията и флота през следващите години и десетилетия.

Путин каза, че руските войници и офицери днес безкористно се борят за родината си и отстояват правото на държавата на суверенно развитие: „Днешните офицери и войници на Русия, наследници на поколението победители, внуци и правнуци на героите от Великата отечествена война, безкористно се борят за Родината, за нашия народ, борят се с международни терористи в Сирия, защитават Донбас от нео-нацисти“, заяви Путин.