Кауфланд откри 12-ия си магазин в София
Секция: ИКОНОМИКА
22 Юни 2022 14:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кауфланд откри 12-ия си магазин в София Това е 62-ият им обект в страната

/КРОСС/ С водосвет и в присъствието на столичния кмет Йорданка Фандъкова "Кауфланд България" откри 12-ия си обект в столицата и 62-и за страната.

 

 

Магазинът се намира на изхода от жк "Младост" към околовръстното шосе и е разположен върху 5 000 квадратни метра площ, от които търговската е 2500 квадрата.

 

 

Изпълнителният директор на търговската вертига Иван Чернев акцентира върху нововъведенията, които са заложени в новия им обект. Той обърна специално внимание на "Фермерския пазар",  който е част от магазина и който позволява на клиентите да се докосват на продуктите на множество сертифицирани ферми от цялата страна.

 

 

Той сподели още, че освен продуктите в търговските обекти на веригата са ориентирани към региона и се подреждат според сезона. Веригата има сключени договори с редица български производителите на хранителни продукти. 

 

 

Регалите в магазина са реорганизирани и информационните им табели са от нов тип, като постепенно това ще се случи и останалите обекти на "Кауфланд" в страната.

 

 

В отворения за посетители днес нов обект се продават около 18 000 артикула. Като за улеснение на клиентите на магазина към момента са поставени 6 каси на самообслужване, но при необходимост, броят им може да се промени. Използването им е изключително лесно и спестява неудобството от чакането по опашки след напрегнат ден.

 

 

Иван Чернев сподели и факта, че при създаването на магазина са спазени съвременните енерго-ефективни изисквания. Осветлението е от ново поколение, също така на паркинга към търговския обект има изградени и 2 зарядни станции за електромобили. Очаква се в най-скоро време да се поставят и слънчеви панели. 

 

 

Търговската верига е пример в посока на това да се спестява отделянето на CO2 в атмосферата. Те използват сгъваеми палета за пренос на продукти, както и сгъваеми щайги, които се почистват и дезинфекцират след всяка употреба с идеята да не се превръщат в развъдник за микроби. Инвестициите на веригата в тази посока са в размер на милиони, но те смятат, че чистият въздух и чистата храна са от особена важност.

 

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова сподели, че търговската верига е един от най-щедрите инвеститори в столицата, защото те подсигуряват работни места на хиляди хора, предлагат възможности за разумно пазаруване, но същевременно се грижат и за средата, в която заобикаля жителите на града. Тя информира присъстващите, че "Кауфланд" са заявили желанието си да спонсорират реновирането на една от детските площадки в район "Младост", като предстои да се уточни коя ще бъде тя. Фандъкова обяви, че в момента в "Горубляне" се строи още един хипермаркет на веригата, който ще е готов да края на годината.

 

 

В новооткрития магазин е позициониран и кът, предлагащ възможността да споделиш с други хора книга, която си прочел, или да вземеш книга, която да прочетеш и после да я върнеш.