Предстоящи събития в страната на 23 юни 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
23 Юни 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната на 23 юни 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 08.00 часа КНСБ започва протестна акция с искане за увеличение на минималната работна заплата и на доходите на работещите в бюджетния сектор. За целта в 8 часа конфедерацията ще разположи синдикална протестна палатка в близост до служебния вход на Народното събрание. Акцията започва в деня, в който изтича срокът за предложения за актуализация на бюджет 2022 г. и ще продължи до приемане на исканията на КНСБ по него.

 

***

София.

От 09.30 часа в Конферентната зала на х-л „Света София“ /ул. „Пиротска“ 18/ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов ще открие двудневна международна конференция на тема: Устойчиво икономическо възстановяване с по-добра защита на правата на работещите: синдикални приоритети и политики.

 

***

София.

От 10.00 часа в Астория Гранд Хотел, София ще бъде представено седмото издание на сборника Енергийна и климатична дипломация на Дипломатическия институт към Министъра на външните работи. Председателят на Института за енергиен мениджмънт г-н Славчо Нейков е главен редактор на сборника.

 

***

София.

От 10.30 часа в сградата на БТПП, зала А , ет.1, Българската търговско-промишлена палата ще изнесе данни във връзка изпълнението на проект „Устойчива заетост и превенция на текучеството на работната сила“ по ОП РЧР, целта на който е да се идентифицират причините за текучеството на работната сила в предприятията и да се намери адекватно решение на това предизвикатество, така че работодателите да не търпят щети от загубата на обучени и квалифицирани работници, в които са инвестирали средства и време.

 

***

София.

От 15.00 часа в БТА, бул. "Цариградско шосе" 49, Министерството на правосъдието организира обществено обсъждане във връзка с предложените изменения на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и професионална квалификация „Юрист“.

 

***

София.

От 17.00 часа парк „Ротонда” в Банкя ще се състои осмото издание на Детски фестивал-конкурс „Вярвай, искай, можеш”. Организатор е Център за изкуство „Зорница” с директор Галина Иванова. Събитието е подкрепено от район „Банкя” и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 година.

 

***

София.

От 13.00 часа на летище София, терминал 2, Атриум ще бъде открита фотоизложбата

„По света с Димитър Караниколов“

 

***

София.

От 18.00 часа в Регионален исторически музей – София ще бъде открита документалната изложба „Исторически паркове и градини на София“. Създадена в чест на първите паркостроители на София, експозицията обхваща периода 1878 – 1939 г.

 

***

Благоевград.

От 12.10 часа в Средно училище с изучаване на чужди езици „Свети Климент Охридски“ Благоевград ще се проведе среща с ученици по превенция на наркомании от СУ с изучаване на чужди езици „Св. Климент Охридски“ – Благоевград, IX и X клас.

 

***

Бургас.

От 10.00 часа в Международния конгресен център в Зоната за свободен достъп на Пристанище Бургас, зала „Форос” ще започне морски форум „Синьото бъдеще - наша отговорност” – BeFOR_ BeGREEN

 

***

Бургас.

от 10.00 часа в хотел „Приморец“ в Бургас ще се проведе дискусия за състоянието на пазара на ваканционни имоти по Южното Черноморие и как се развива покупко-продажбата на жилищни имоти в Бургас и региона

 

***

Варна.

От 16.00 часа в парка в кв. „Аспарухово“ ще бъде открита „Библиотека в парка“

 

***

Варна.

От 18.30 часа в сградата на Музея за нова история на град Варна, (ул. 8-ми ноември"№ 3) ще се проведе среща с ветерани-огнеборци, участвали в потушаването на пожара на танкера "Ерма" на пристанище Варна през лятото на 1977 г. и спасяването на Варна от потенциална катастрофа. Ще бъде прожектиран и документалния филм "Пожарът на танкер Ерма".

 

***

Варна.

От 18.00 часа в Художествения музей “Георги Велчев” на ул. “Радко Димитриев” 8 ще бъде открита изложбата на Васил Василев

 

***

Видин.

От 13.00 часа в залата на Общински съвет – Видин ще се проведе откриваща пресконференция по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Видин“, финансиран чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

От 14.00 часа на адрес ул. „Цар Иван Асен I“ № 25, е началото на официалната церемония „Първа копка“ по проекта.

 

***

Дупница.

От 13.30 часа в залата на Общински драматичен театър “Невена Коканова”, гр. Дупница ще бъде представен филмът “Доза щастие” на режисьора Яна Титова.

 

***

Кюстендил.

От 17.00 часа в конферентната зала на Регионален исторически музей – Кюстендил ще се състои представяне на монографията на ас. д-р Веска Спасова "Оброци и свети води в Кюстендилски регион“.

 

***

Кюстендил.

От 17.30 часа в „Детски отдел“ на Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ ще бъде представена книгите на Мануела Саркисян – „Джобни чародейства“.

 

***

Кюстендил.

От 18.00 часа в Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ ще бъде представена книгата на проф. Пенчо Пенев „Нагоре по обратния път“.

 

***

Кюстендил.

От 18.00 часа в голямата зала на читалище „Братство“ ще се състои концертът „Пет години заедно“ на възпитаниците на класа по поп пеене с преподавател Жана Райнова.

 

***

Кюстендил.

От 10.00 до 17.00 часа в двора на Професионална гимназия по механотехника – Сливен ще се проведе Панорамата на образованието

 

***

Пловдив.

От 10.00 часа в авиобаза Граф Игнатиево ще се проведе генерална репетиция на участниците в открития летателен ден по случай 110-годишнината на българските Военновъздушни сили.

 

***

Търговище.

От 17.00 часа в зала 74 на Община Търговище ще се проведе обществено представяне и обсъждане на проекта на правилник за дейността на фонд за подкрепа на местни инициативи.

 

***

Хасково.

От 10.00 часа до 17.00 часа ще се проведе индивидуална конна езда за децата на Хасково.

Община Хасково и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организират „Магията на Еньовден“- Празник на билките и здравето. Проявите, посветени на Еньовден – 24 юни, са съчетани и с инициативите по повод 26 юни- Международен ден за борба с разпространението употребата на наркотични вещества.

 

***

Шумен.

От 11.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен областният управител д-р Владимир Йолов ще се срещне, с големия щангист и старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов. Областният управител ще поздрави легендарния шуменец за последните успехи на водения от него отбор на проведеното в Тирана Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.