Макрон: Можем да сформираме ново мнозинство
Секция: СВЯТ
23 Юни 2022 09:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Макрон: Можем да сформираме ново мнозинство

/КРОСС/ Мнозинство може да бъде формирано и държавата да има нормално управление. Това каза Еманюел Макрон в обръщение към нацията. Президентът на Франция се появи по националната телевизия, след като проведе консултации с партиите в новия парламент.

След изборите през уикенда, неговата коалиция загуби парламентарното мнозинство. В първоначалното си изявления останалите формации казаха, че не искат да се коалират с Макрон. Това поставя президента в трудна позиция, с фрагментиран парламент и без ясна перспектива за стабилно правителство. Въпреки това Макрон настоя, че компромис е възможен, в името на реда в страната.

„Повече не мога да игнорирам дълбокото разделение из страната, което се отрази на състава на новия парламент. Хората изразяват притесненията си. Усещането, че са затънали в живота и нямат перспектива. Мисля, че имахме разбирателство на срещата с политическите лидери. Искам да подчертая, че всички те изразиха уважение към институциите и желание да избегнем патово блокиране на страната. Поздравявам ги за тази проява на отговорност и се надявам да имат същото отношение в бъдеще”, заяви той