Радостин Василев: Вече няма да говоря с депутати от ИТН за мнозинство в парламента
Секция: ПОЛИТИКА
23 Юни 2022 11:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Радостин Василев: Вече няма да говоря с депутати от ИТН за мнозинство в парламента

/КРОСС/ Спортният министър в оставка, Радостин Василев, който напусна партията на ИТН, заяви в БНТ "Денят започва", че вече няма намерение да разговаря с други депутати от партията на Слави Трифонов, за да се опита да осигури парламентарно мнозинство на "Продължаваме промяната".

Василев каза още, че е готов да се подложи публично на детектор на лъжата, за да опровергае думите, че е напуснал "Има такъв народ" заради обещана облага, но държи първо Тошко Йорданов да се подложи на полиграф и да отговори на няколко въпроса свързани с корупция.

Нито ми е обещаван пост, нито ми е предлаган, нито съм приемал. Още повече, че вие виждате в момента опорката за купени депутати, за тържища падна, защото никой няма да търси подкрепа от шестима, ако не си е осигурил цяла. Всички до един сме готови на такова действие, но чакаме г-н Тошко Йорданов с 1-2 въпроса към него, свързани с корупция, той да отговори на тях, и ще минем всички на полиграф заедно публично по телевизията. Дните преди нашата пресконференция и първите дни след нея аз разговарях с няколко от депутатите от ИТН, наистина там има все още качествени хора, но на тях ще им е много трудно след вчера да си променят мнението, защото ще бъде изключително тежко прието от обществото, но нищо не се знае. Когато видя, че всъщност няма никакъв смисъл и е трудно да убеждавам някого - по-добре да не хабя сили за това. Колегите от "Продължаваме промяната" са категорични по отношение на влизането в задкулисни договорки с цел на всяка цена да има някакво парламентарно мнозинство - по-скоро се разчиташе на съвестта на хора, които сега трябваше да излязат и да кажат: "Ние се противопоставяме на хвърлянето на държавата в хаос!". Аз съм убеден вътрешно, че от "Има такъв народ" не желаеха законопроекта за КПКОНПИ да бъде гласуван, защото на такива разговори съм присъствал, това съм чул и това е моето пряко впечатление, заяви той.