Huawei представи нов ултралек сгъваем смартфон Mate Xs 2
Секция: Технологии
23 Юни 2022 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei представи нов ултралек сгъваем смартфон Mate Xs 2

/КРОСС/ На мащабно събитие в Истанбул компанията представи част от най-новите попълнения в  портфолиото си, сред които новият сгъваем смартфон Mate Xs 2, 16-инчовите лаптопи MateBook D 16 & 16s, първият таблет с електронно мастило MatePad Paper, нови смартфони от серията nova – nova Y70 и nova Y90, и най-новият представител на аудио фамилията - Huawei FreeBuds Pro 2.

„Huawei се ангажира с непрекъснати иновации, за да направим дигиталния свят достъпен за всеки човек, семейство и организация. Инвестираме много в развойна дейност и в маркетинг в много различни категории. Искаме да предоставим революционни иновации на потребителите и да продължим водещата си роля за развитието на индустрията“. – каза Дерек Ю, президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа, Северна Европа, Канада и Турция

HUAWEI Mate Xs 2: Най-лекият сгъваем смартфон на Huawei

Представянето на новият флагмански сгъващ се навън смартфон HUAWEI Mate Xs 2 с ултралек и ултратънък корпус е нова повратна точка в историята на HUAWEI. С тази премиера компанията вече има изключително богато портфолио от сгъваеми смартфони в различни форм-фактори – от флип до свиващи се навътре и навън дисплеи. Когато се разгъне, екранът на Mate Xs 2 става плосък и гладък като огледало, изкушаващо приятен както за забавление, така и за работа. Моделът идва с 50MP True-Chroma камера, която поддържа HUAWEI XD Optics, а всички потребителски  задръжки относно батериита на сгъваемите смартфони ще отпаднат на фона на неговата от 4600 mAh, с 66 W HUAWEI SuperCharge за ултра-бързо зареждане в движение.

HUAWEI nova Y70 и nova 90: Супер батерия, супер зареждане, супер екран

По време на събитието, Huawei представи и нови смартфони в средния ценови клас – nova Y70 и nova Y90. nova Y70 ще изненада потребителите с мощна батерия от 6000 mAh, която изисква зареждане само два пъти седмично, докато nova Y90 се зарежда до 50% за 30 минути с 40W HUAWEI SuperCharge. И двете устройства осигуряват комфорт при употреба благодарение на големите дисплеи -  6,7" HUAWEI Edgeless FullView дисплей с ултра тесни рамки при nova Y90, и 6,75" HUAWEI FullView дисплей при nova Y70. В комбинация с изключителните фотографски възможности на Huawei, стилния дизайн и достатъчното място за съхранение, устройствата са изключително подходящи за всеки стил и за всички сценарии на употреба и се очакват на силно конкурентни цени.

HUAWEI Matebook D 16 & 16s: 16-инчов лаптоп с 15.6-инчово тяло за работа, учене и игра

Тези от нас, които обичат да работят дистанционно, но усещат липсата на традиционния офис с голям монитор, ще бъдат приятно изненадани от най-новите попълнения в портфолиото от лаптопи на Huawei. То отразява нуждата на потребителите от повече работно пространство на екрана, съчетана с желанието за повече гъвкавост при работа след пандемията. HUAWEI MateBook D16 и 16s разполагат с 16-инчов дисплей, който предлага достатъчно място за работа и улеснява управлението на много задачи едновременно. Серията MateBook се захранва от Intel® Core™ H-Series 12-то поколение процесор с TDP до 40 W, двуканална RAM и високоскоростен SSD диск. Така системата се справя отлично с мултитаскинг и сложни задачи като анализ на данни, компилиране на код, отваряне на множество уеб страници, диаграми или PowerPoint. Освен това, с моделите D 16 и 16s, Huawei прави интегрирането на различни устройства още по-модернизирано. Управление на файлове от няколко устройства, интелигентно търсене, лесно предаване на файлове между компютър, смартфон и таблет елиминират бариерите на споделяне на данни между различните устройства. Нещо повече, потребителите могат да бъдат наистина мобилни и същевременно продуктивни с 16-инчов лаптоп с тегло, подобно на традиционните 15,6-инчови лаптопи.

Huawei MatePad Paper: Първият таблет с електронно мастило на Huawei

Huawei представи и първия си таблет с електронно мастило - MatePad Paper, идеален за всеки, който работи в творческата индустрия и цени свободата да го прави откъдето пожелае. Моделът е истински модерна комбинация от практичност в множество аспекти и емоционалното изживяване от работата върху хартия. Проектиран за максимална мобилност с тегло от 360 грама, той предоставя качествено устройство за четене в дланта на ръката. 10,3-инчовият HUAWEI FullView дисплей е щадящ към очите и предлага потапящо изживяване за потребителите. Това е първият в света модул за дисплей с електронно мастило, който получава сертификата на TÜV Rheinland Paper Like Display. Уникалната комбинация от екран и писалка позволява да изпитате познатото усещане за писане на хартия, включително приятния „шумолящ“ звук.

HUAWEI Freebuds Pro 2: Първата в света двойна TWS система с висока разделителна способност

Huawei представи и ново устройство в аудио категорията, което ще зарадва всички фенове на кристално чистата музика и глас - FreeBuds Pro 2. Новите безжични TWS слушалки се открояват с високо качество на звука, постигнато благодарение на тяхната двойна звукова система. Тя се състои от два интегрирани цифрово-аналогови преобразувателя (DAC) и динамичен драйвер с четири магнита с усъвършенствана цифрова честотна кросоувър технология, която позволява на устройството да прави разлика между високи и ниски честоти. Всичко това е съчетано с LDAC High-Resolution кодек и води до безпрецедентно качество на звука в този клас. Моделът е оборудван и с първата в индустрията Triple MIC ANC TWS система, която е в състояние да осигури 15% по-добро намаляване на шума в сравнение с предишния модел, като в определени сценарии може да се постигне намаляване на шума от 47 dB. HUAWEI FreeBuds Pro 2 използват три динамични алгоритъма за оптимизиране на слушането, които са в състояние да откриват промените в силата на звука, разлики в структурата на ушния канал и промени при носенето в реално време. Новите слушалки също поддържат All-Scenario Seamless AI Life на Huawei и осигуряват лесна връзка с всяка операционна система.