Предимно слънчево с временни увеличения на облачността
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юни 2022 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предимно слънчево с временни увеличения на облачността

/КРОСС/ Днес ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София около 27°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще се развива купеста облачност и на отделни места около и след обяд ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са 25 - 28°. Температурата на морската вода е 21 - 24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималната температури на 1200 метра ще е около 22° на 2000 метра - около 15°.

В събота ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността след обяд над западната половина от страната, в планините там на места ще превали краткотрайно. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен. Температурите ще се повишат.

В неделя и през първата половина на новата седмица ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На повече места в Южна, Източна и Централна Северна България ще има превалявания, придружени от гръмотевици.