Xiaomi спечели наградите Asia Executive на Institutional Investor за четвърта поредна година
Секция: Технологии
24 Юни 2022 10:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Xiaomi спечели наградите Asia Executive на Institutional Investor за четвърта поредна година

/КРОСС/ Xiaomi Corporation, компанията за потребителска електроника и интелигентно производство със смартфони и интелигентен хардуер, свързани чрез платформата „Интернет на нещата“ (IoT), беше наградена от Institutional Investor, реномирано международно финансово списание, за четвърта поредна година в множество категории на наградите Asia Pacific(Ex-Japan) Executive Team.

В сектора Technology Hardware Xiaomi печели награди в пет категории в "2022 Asia Pacific(Ex-Japan) Executive Team", сред които „Най-добър главен изпълнителен директор, „Най-добър финансов директор, „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите, „Най-добра програма за връзки с инвеститорите и „Най-добър ESG. Това е първата година, в която Xiaomi печели All-Star статус, постигайки първо място в комбинираното класиране във всички пет категории.

Лей Джун, основател, председател и главен изпълнителен директор на Xiaomi, се класира на първо място в категория „Най-добър главен изпълнителен директор. Ален Лам, вицепрезидент и главен финансов директор, е победител в категорията „Най-добър финансов директор. Анита Чен, директор Връзки с инвеститорите и капиталови пазари, е лидер в категорията „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите. Компанията се класира на първо място в категориите „Най-добра програма за връзки с инвеститорите и „Най-добър ESG. Това е четвъртата година, в която компанията Xiaomi е включена в класацията от дебюта си на фондовия пазар. Резултатите показват, че дейностите на компанията в корпоративното управление и управлението на инвестиционни отношения са добре признати от капиталовите пазари.

Ален Лам, вицепрезидент и главен финансов директор на Xiaomi Corporation, сподели: „За нас е чест да получим тези награди и признание на пазара за нашето представяне, както и за връзките с инвеститорите и усилията, насочени към ESG. Ще продължим да комуникираме ефективно с капиталовите пазари навреме, за да се адаптираме към бързо променящата се макросреда и да увеличим максимално стойността за нашите акционери, инвеститори и партньори в световен мащаб. ”

Всяка година списание Institutional Investor се обръща към хиляди анализатори, мениджъри на фондове и изследователи във фирми за ценни книжа и финансови институции с цел да изберат най-добре представящите се фирми и лица в категории като „Най-добър главен изпълнителен директор, „Най-добър финансов директор, „Най-добър специалист по връзки с инвеститорите и „Най-добра компания за връзки с инвеститорите. Класирането в тазгодишното проучване на All-Asia Executive Team оценява представянето на компаниите в периода от февруари 2021 г. до януари 2022 г., включително и това как компаниите реагираха и развиваха връзки с инвеститорите на фона на пандемията от Covid-19. Класирането се превърна в еталон за отлични стандарти за корпоративно управление, тъй като се гласува от признати членове във финансовия сектор, а стриктният процес на оценка гарантира легитимността на наградите.

Тази година общо 4854 мениджъри и анализатори от страна на купуването, както и 670 анализатори от страна на продажбите участваха в проучването за 2022 All-Asia Executive Team Honored Companies. 1612-те компании, номинирани в 18 сектора тази година, бяха оценени по основни области, включително (1) Достъпност на висшите ръководители, (2) Изпълнение на стратегия, (3) Добре информиран и упълномощен IR екип, (4) Продуктивност на NDR/конференции/обаждания, (5) Отзивчивост, (6) Познаване на бизнеса и пазара, (7) Последователност и детайлност, (8) Информация за ESG, (9) Навременност на оповестяването и други.