Григор Димитров стартира срещу Стив Джонсън на Уимбълдън
Секция: СПОРТ
24 Юни 2022 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров стартира срещу Стив Джонсън на Уимбълдън

/КРОСС/ Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще срещне американеца Стив Джонсън в първия кръг на тазгодишния Уимбълдън, стана ясно от жребия за основната схема.

Първата ни ракета е поставен под №18 в турнира, а това ще бъде осмият му двубой срещу бившия колежански шампион Джонсън. До момента българинът води с 5-2 победи, като е спечелил всяка една от последните им четири срещи.

Любопитното е, че историята помни цели два мача между Димитров и Джонсън на Уимбълдън, в които двамата са си разменили по една победа. През 2015 година хасковлията печели в четири сета, но година по-късно американецът взима реванш и на свой ред се налага в четири сета.

Ако Димитров преодолее Стив Джонсън на старта, във втория кръг го очаква мач срещу швейцареца Хенри Лааксонен или британеца Раян Пенистън, който наскоро надигра световния №5 Каспер Рууд на турнира в Куинс.

Най-близкият поставен в схемата до Григор пък е първата ракета на Великобритания Камерън Нори, който в първия си мач ще играе срещу Пабло Андухар от Испания.

Григор Димитров попадна в горната половина на схемата, където е и действащият шампион в турнира Новак Джокович. Сърбинът започва в турнира с мач срещу корееца Сон-ву Квон.

Шампионът в първите два турнира от Шлема за годината Рафаел Надал, поставен под №2, пък ще играе на старта срещу аржентинеца Франсиско Серундоло.