"Луфтханза" отменя още над 2000 полета през юли заради недостиг на персонал
Секция: СВЯТ
24 Юни 2022 19:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Луфтханза" отменя още над 2000 полета през юли заради недостиг на персонал

/КРОСС/ Германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) отменя над 2000 полета на летищата във Франкфурт и Мюнхен заради недостиг на персонал. Това съобщи късно снощи представител на превозвача, цитиран от ДПА.

Компанията обяви преди две седмици, че ще анулира 900 полета през юли, а сега съобщи за още 2200 от общо 80 000.

"Отмяната ще засегне по-специално вътрешните германски и вътрешноевропейските полети, но не и класическите ваканционни дестинации", с оглед на туристическия сезон, уточниха от "Луфтханза", допълвайки, че разписанията на полетите също могат да се променят.

Стачките на служителите по сигурността на летищата, метеорологичните явления и повишеният процент на заболели от ковид сред персонала натовариха функционирането на компанията допълнително, обосноваха се германците.

Пътниците на "Луфтханза" ще бъдат информирани незабавно за отмяната и при възможност ще бъдат пренасочени към други подходящи полети.

Междувременно в Брюксел се проведоха стачки в авиокомпания "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines), част от "Луфтханза груп", и нискотарифния превозвач "Райънеър" (Ryanair). Те засегнаха десетки хиляди пътници на основното летище в Брюксел и летище "Шарльороа".