Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на авиационен празник по повод 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация
Секция: ЛЮБОПИТНО
24 Юни 2022 17:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Авиобаза Граф Игнатиево е домакин на авиационен празник по повод 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация

/КРОСС/ Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25 юни 2022 г. (събота) от 09.30 ч. като домакин на авиационен празник по повод 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения. Това съобщиха за Радио "Фокус"-Пловдив от пресцентъра на авиобазата.

Официалното откриване на авиационното събитие ще бъде в 11.00 ч. с началото на 4-часова интензивна и богата летателна програма.

Формации от самолети и висш пилотаж по единично ще сгъстят въздуха над изтребителното летище на България. Гостите на празника ще наблюдават елементи от основните мисии и задачи на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J „Спартан“, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206 и ще се насладят на майсторството на българските пилоти от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.

След финала на всяка задача във въздуха, авиационната техника ще рулира в непосредствена близост до линията на публиката, така че нашите малки зрители да усетят мириса на авиационното гориво.

Организаторите предвиждат в програмата и други специални изненади, които ще запазят в тайна за празничния ден.

Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характеристики на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специалната обслужваща техника на летището. Ще бъдат представени още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски. В отделни центрове посетителите ще могат да разгледат и научат повече за дейността, авиационното оборудване на самолетите и професионалните отговорности на различните специалисти от състава на ВВС.

В кратките почивки на демонстрациите Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще представи богат репертоар на военни маршове и произведения от филмова музика, рок, джаз, българска естрада, както и народна музика.

Входът е свободен.

Поради очаквания натоварен трафик в деня от МВР препоръчват посетителите на открития летателен ден да използват за придвижване междуградските автобуси и ж.п. транспорт.

За посетителите в района на село Граф Игнатиево са обособени временно четири паркинга, означени със знак „P”.

Областна дирекция на МВР - гр. Пловдив предупреждава водачите на МПС, че са възможни промени в движението във времевия интервал от 09:00 до 15:00 ч.

При необходимост ще бъде спряно движението в посока гр. Карлово - гр. Пловдив като обходният маршрут ще бъде следният:

с. Царимир – с. Церетелево - с. Неделево - с. Голям Чардак - с. Малък Чардак – с. Строево – с. Труд – гр. Пловдив.

С оглед необходимите мерки за сигурност, няма да бъдат пропускани граждани, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво състояние и такива, пренасащи алкохол и много обемист багаж.

Приканват се всички посетители да следват стриктно указанията на органите на реда и разпоредбите на длъжностните лица на територията на летище Граф Игнатиево.