Предстоящи събития в страната за 25 юни
Секция: Предстоящи събития
25 Юни 2022 07:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 25 юни

/КРОСС/ ***

Пловдив.

От 11.00 часа президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев ще присъства на открития летателен ден в Авиобаза „Граф Игнатиево" по случай авиационния празник, посветен на 110-годишнината от първия боен полет на българската авиация и 85-годиншнината от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

 

***

Троян/с. Орешак.

От 11.30 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак ретроспективната изложба „Традиция с бъдеще"

 

***

София.

От 19.30 часа в Регионалния център за съвременни изкуства „Топлоцентрала" ще бъдат представени резултатите от творческата лаборатория за млади хореографи „Хелиос".

 

***

Благоевград.

От 16.00 часа в парк "Македония" в Backstage ще се състои пресконференция на израелската изпълнителка ИЩАР

 

***

Бургас.

От 20.00 часа в Летен театър - Бургас ще се състои спектакъл по повод 15 годишния рожден ден на танцова група "Петлите ".

 

***

Варна.

От 10.00 часа в градината на Карин дом ще бъде отбелязан 26-ят рожден ден на Карин дом.

 

***

Габрово.

От 11.00 часа пред Дечковата къща на ул. „Опълченска" № 8 ще се проведе литературна обиколка в квартал „Шести участък". Бутиковият градски тур ще разкрие детайли от литературната история на Габрово (Иван Андрейчин, Ран Босилек) и поглед към занаятчийската и градската култура.

 

***

Кюстендил.

От 11.00 часа ще бъдат отбелязани 128 години от рождението на Димитър Пешев в Кюстендил.

 

***

Плодвид.

От 11.00 часа авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители, като домакин на авиационен празник по повод 110-ата годишнина от първия боен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните знамена на авиационните подразделения.

 

***

Сливен.

От 09.00 до 18.00 часа пред сградата на община Сливен ще се проведе фермерски пазар за местни производители от Сливен и региона.

 

***

Сливен.

От 10.00 часа в село Крушаре ще бъде открит Регионалния събор край Тунджа.

 

***

Стара Загора.

От 9.30 часа пред офиса на Туристическия информационен център ще бъде дадено началото на „Поетична разходка из улиците на Стара Загора".

 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа е предвидено официалното откриване на Зоопарк Стара Загора. Водосвет за здраве ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан.

 

***

Русе.

От 11.00 часа ще бъде открита изложбата на Обредни хлябове от етнографските региони на хърцоите и капанците, които ще бъдат показани на Средновековния град Червен.