Слънчево време днес,с превалявания следобед
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2022 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево време днес,с превалявания следобед

/КРОСС/ Днес ще преобладава слънчево време. Следобед главно над Западна България ще се развива купеста облачност, в планините и планинските райони там ще превали краткотраен дъжд.

Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София около 29°. През нощта срещу неделя на много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

По Черноморието ще е предимно слънчево, на отделни места с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 24-28°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, следобед в масивите от Западна България с краткотрайни валежи. Ще духа умерен, по високите части до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

В неделя ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в страната ще има превалявания, придружени от гръмотевици. Има повишена вероятност на отделни места явленията временно да са интензивни. Дневните температури ще са с 2 до 4° по-ниски.

В понеделник вятърът ще стане североизточен. Все още на места ще има превалявания и гръмотевици. Във вторник вероятността за валежи намалява, ще има повече слънце; температурите ще се повишават.