Вицепрезидентът: България не е само негативни класации, имаме много какво да покажем на света
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2022 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът: България не е само негативни класации, имаме много какво да покажем на света

/КРОСС/Илияна Йотова беше гост на 50-годишнината на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак

България не е само първенец в негативни класации. Не е малка страна. Имаме много какво да покажем на света. Духовната империя България няма граници. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова на 50-годишнината на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, община Троян. Юбилеят беше отбелязан с ретроспективна изложба „Традиция с бъдеще".

„Този остров - опора на миналото, традициите и обичаите, заслужава нашето уважение, особено в днешния свят на войни, когато се говори повече за продажба на оръжие, отколкото за мир, на тежки икономически и социални кризи, във време, когато дребни политически сметки опитват да рушат държавността", посочи Йотова.

Вицепрезидентът поздрави всички, които половин век развиват Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак, разпространяват българските традиции и занаяти по света и привличат интереса на чуждестранни партньори. „Традициите и паметта са живителните сокове, които ни правят силни българи. Българската памет трябва да предаваме на поколенията", подчерта Илияна Йотова.

 

Вицепрезидентът благодари на ръководството на община Троян за активната му дейност.