ПРИНЦЪТ НА МРАКА С ФЕНОМЕНАЛЕН 13-ТИ СТУДИЕН АЛБУМ
Секция: Шоубизнес
26 Юни 2022 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 ПРИНЦЪТ НА МРАКА С ФЕНОМЕНАЛЕН 13-ТИ СТУДИЕН АЛБУМ

/КРОСС/ Принцът се завърна! Отбележете 9-ти септември в календара си, защото това е датата на издаване на Patient Number 9 - новия албум на всепризнатия, удостоен да бъде в Rock and Roll Hall of Fame, носител на Grammy Ozzy Osbourne. Това е неговия тринадесети солов проект и първия след колекцията му Ordinary Man от 2020 г., която разби всички класации.

Едноименният първи сингъл и видеоклип „Patient Number 9", които бащата на хеви метъла представи днес, съдържат спиращо дъха соло от легендарния китарист Jeff Beck. Визуализацията е режисирана от носителя на награди Emmy и Grammy - Todd McFarlane, с когото хеви метъл титанът работи за пръв път.

В допълнение към характерните за режисьора и типични за комиксите илюстрации, по време на солото на Beck във видеото могат да се видят и анимирани рисунки от Ozzy.

„В безмилостния бизнес, наречен музикална индустрия, всеки креативен човек с успешна кариера от няколко десетилетия е показал умение, талант и упоритост, които винаги ще предизвикват моето възхищение. Ozzy показва на мнозина от нас, творците, че наистина е възможно да си изкарвате прехраната, правейки почти цял живот това, което обичате. Продължавай, великане!", коментира с възхита McFarlane.