Атанасова: Ще върнем мандата, ако го получим
Секция: ПОЛИТИКА
27 Юни 2022 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Атанасова: Ще върнем мандата, ако го получим

/КРОСС/ Ще върнем мандата, ако го получим. Общественото доверие задължава. Най-добре е да отидем на избори и каквото хората кажат. Ако друг е първи, ние се съобразяваме. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „На фокус“ по Нова телевизия.

Тя коментира, че ако от ГЕРБ бъдат първа политическа сила, но нямат пълно мнозинство, Борисов вече е начертал възможностите за преговори – всички партии, които са убедени евроатлантици. „С БСП никога не сме сядали на една маса. Тук е разликата с всички останали. С ИТН не сме сядали, които също управляват с ДБ и БСП. Станислав Трифонов щеше да си направи татуировка „Никога с БСП, ДПС и ГЕРБ“, а сега 6 месеца бяха в коалиция. С ДПС никога не сме управлявали. Припомням, че БСП и ДПС бяха в тройна коалиция и правителство „Орешарски“, отбеляза Атанасова.

ГЕРБ никога не е имала проблеми с лидерството, категорична бе тя. „Чуваме, че разговори с ГЕРБ са възможни, ако го няма Борисов. За нас е необяснимо да ни поставят въпроса, кой ще ни е лидер. Петков и Василев да си определят лидер на тяхната партия, с какво самочувствие се бъркат?“, попита Атанасова. 

Държавата се движи в спирала от кризи и е на път да катастрофира, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ. „Във времена на криза трябва да има държавници, не просто политици или хора, които смятат, че когато си залепят един етикет, че са „Промяната“, че са моралът, че са различните и само те имат право да консолидират около себе си вота на хората, държавата не върви на добре“, коментира тя.

Коалицията се е самосвалила, заяви Атанасова. Според нея партиите от управлението няма да успеят да сформират ново правителство, защото са загубили доверието на избирателите си.