Jaguar пуска лимитирана серия F-PACE SVR в тираж от 394 броя
Секция: Автомобили
27 Юни 2022 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Jaguar пуска лимитирана серия F-PACE SVR в тираж от 394 броя

/КРОСС/ Ексклузивният F-PACE SVR Edition 1988 е първото лимитирано издание на най-големия SUV на Jaguar, създаден от експертите по персонализиране в SV Bespoke, съобщи „Труд. бг“ В целия свят ще бъдат доставени само 394 броя. Един от тях се очаква да бъде изпратен на официалния вносител у нас „Мото-Пфое“. Бройката на лимитираната серия е свързана с броя на обиколките, извършени от печелившия Jaguar XJR-9 LM за 24 часа в състезанието на Льо Ман през 1988 г.

Ексклузивното издание се предлага със специална боя Midnight Amethyst Gloss, 22-инчови ковани алуминиеви джанти редица елементи в цвят Gold Satin. Това решение идва от легендарните състезателни автомобили за издръжливост на Jaguar от миналото. Боята изглежда черна, докато нейните аметистови нюанси не се изложат на ярко слънце и да подчертаят допълнително динамичната визия. В подобен цвят са също надписът Jaguar на задната врата, както и лазерно гравираното лого Edition 1988. В допълнение са външните огледала, спирачните апарати и централните капачки на джантите плюс буквата R в емблемата SVR. В салона се открояват карбонови елементи, тапицерия от полуанилинова кожа и детайли, които кореспондират с външния дизайн.

F-PACE SVR е най-мощният SUV автомобил на Jaguar. Той се задвижва от 5,0-литров V8 бензинов двигател с ресурс от 550 к.с., ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,0 секунди и може да достигне максимална скорост 286 км/ч. Изчерпателен пакет от технически подобрения, разработени от експертите в Special Vehicle Operations, гарантира, че моделът предоставя фокусирано върху производителността изживяване при шофиране, без да засяга ежедневното комфортно ползване на автомобила.

Луксозният интериор с плъзгащ се панорамен покрив, Нead-up дисплей и най-новите технологии за свързаност, включително безжично зареждане на устройства, подчертава ролята на F-PACE SVR Edition 1988 като изискан SUV с изключителна динамика.