Скандал в бюджетната комисия
Секция: ПОЛИТИКА
27 Юни 2022 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Скандал в бюджетната комисия

/КРОСС/ Скандал в бюджетната комисия, след като опозицията предложи увеличаване на приходите със 760 млн. лв. с мотива, че финансовото министерство е предложило консервативни разчети за събираемостта.

Асен Василев нарече предложението цинично, а действията на опозицията цинични с мотива, че 15 минути по-рано беше отхвърлено предложението на кабинета в оставка за увеличаване акциза за цигарите с 20 стотинки на кутия, което според Василев е 100 млн. приход до края на годината.

В спора се намеси и лидерът на КНСБ Пламен Димитров, който подкрепи опозицията за завишаване на приходите и обясни, че протестиращите отвън чакат от управляващите при 16 на сто инфлация актуализация на заплатите.

Искрен Митев от "Продължаваме промяната" предложи бас на лидера на КНСБ, че ако събраната сума от данъци в края на годината не достигне завишените със 760 милиона приходи ще му купи вратовръзка.

Цончо Ганев от "Възраждане" призова дебатът да не пада до ниво вратовръзки и апелира към спокойствие. С гласовете на ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" приходите в бюджета бяха увеличени.

Беше прието още 5,5 млн. лв. допълнително за Селскостопанската академия. Беше приета и нулева ставка ДДС за хляба, както и отпадане на акциза за ток и газ.