Wi-Fi охранителна камера – как да изберем
Секция: Технологии
28 Юни 2022 09:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Wi-Fi охранителна камера – как да изберем

/КРОСС/ Приложението на Wi-Fi охранителните камери е станало масово през последните години. Техният безжичен принцип на работа ги прави удобни за инсталация, лесни за използване и подходящи за вътрешна и външна употреба, споделят от магазин Kassaba Systems. Могат да се управляват през телефон, като за целта е нужен достъп до интернет и 4G връзка. Днес могат да се видят в повечето офиси, апартаменти и търговски помещения, а тенденцията е с течение на времето да изместят напълно аналоговите системи за видеонаблюдение.

Къде се използват Wi-Fi камерите

Wi-Fi видеонаблюдението става все по-предпочитан метод за повишаване сигурността у дома и на работното място, разказват от Кассаба Системс. Те са подходящи за контрол на достъпа на различни обекти като жилища, търговски и производствени площи, офиси, цели сгради (отвън и отвътре) и др. Безкабелният начин на свързване на техниката е основното предимства на Wi-Fi камерите, които работят посредством интернет мрежата. Могат да се поставят на тавана или на стената, както и да бъдат свободностоящи.

Как работят

Съвременното Wi-Fi видеонаблюдение бива вътрешно и външно. Вторият вид издържат на по-драстични метеорологични промени и температурни диапазони, а и притежават по-висока защита против влага и прах. Тази тяхна характеристика ги прави подходящи за монтаж в зони, където климатът е по-суров, а според начина им на свързване се делят още на такива със специализиран принцип на работа и самостоятелни.

Кассаба Системс

Последните се свързват директно към рутера, а това дава шанс за създаването на надеждна мрежа за видеонаблюдение, при която участват повече от една камери с Wi-Fi принцип на работа. При специализираните модели имаме свързване към NVR устройства, като характерното за този вид камери е, че не позволяват самостоятелната им употреба.

Какви са най-големите им предимства

Всеки вид видеонаблюдение се отличава с редица преимущества, с които потребителите е добре да бъдат наясно. Wi-Fi камерите на свой ред също имат немалко плюсове:
● безкабелна инсталация - монтажът на Wi-Fi видеонаблюдението е бърз, лесен и възможен за много кратко време. За целта не се използват кабели, което улеснява хората, занимаващи се с него;
● достъп от разстояние - дистанционният мониторинг на наблюдаваната зона и безжичното предаване на сигнала са от изключителна полза за потребителя, който има достъп до "сцената" през смартфона или компютъра. Предаването на картината е в реално време, а достъпът до охраняемия обект може да бъде реализиран от всяка една географска точка;
● непрекъснато актуализираща се информация - друг безспорен плюс на безжичното видеонаблюдение е навременното известяване за промени, настъпили на територията на площта, която се охранява. При някои модели камери дори е налице и лицево разпознаване, а при други - карта памет за съхранение на направените записи;
● висока функционалност - Wi-Fi са много лесни за използване, което ги превръща в пръв избор за жилища. За работата с тях не се изискват никакви технически умения и предварителна подготовка за поставянето им. Предпочитан избор са за видеонаблюдение възрастни хора, домашни любимци, деца и обслужващия персонал в търговски обекти.

При избора на Wi-Fi камера обърнете внимание на разделителната способност, наличието на микрофон, източника на захранване, функцията "нощен режим" и др.

Популярни модели Wi-Fi видеокамери

Сред най-актуалните напоследък е ROBOT
видеонаблюдението, което разполага със слот за SD карта. Някои модели могат да проследяват движението, имат вграден микрофон и функция за нощно виждане.

Комплектите камери за външен монтаж са също доста търсени, като специфичното при тях е смарт управлението по хоризонтала и вертикала, а и отличната им чуваемост. Някои видове дори дават възможност да се говори през приложението на телефона. Подходящи са за къщи, детски градини, бизнес сгради и др.