Костадин Костадинов: Парламентът е изчерпан
Секция: Коментари
28 Юни 2022 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Костадин Костадинов: Парламентът е изчерпан

/КРОСС/ Президентът Румен Радев проведе консултации за връчване на мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент с представители на „Възраждане“.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заяви, че най-добрият вариант са предсрочни избори, тъй като парламентът не е тържище, на което да се купуват гласове, а подобно правителство ще бъде агония и обида за българския народ. Категорично сме за машинния вот, но с контрол на хартиените отрязъци, коментира Костадинов. Парламентът е изчерпан, морално импотентен, допълни той.

"Възраждане" ще работят за това да бъдат първа политическа сила и да управляват самостоятелно. Единственият коалиционен партньор е българският ни народ, допълни Костадинов.

Каза още, че няма да участват в разговори с никоя от партиите, която би получила третия мандат.

Обвини ПП, че протакат време, в конкретния случай това с консултациите не се получи, каза Костадинов.

Според него трябва да се предоговорят условията за членство в Европейския съюз, а ако това не се случи, да се проведе референдум за членството на страната в блока.

На разговори днес бяха още представители на „Има такъв народ“ и „Демократична България“.

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и ДПС. "Продължаваме промяната" и БСП отложиха консултациите докато не бъде приет бюджета на държавата.