Иван Таков: Конфликтът с президента не носи никаква полза на БСП
Секция: ПОЛИТИКА
28 Юни 2022 13:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Иван Таков: Конфликтът с президента не носи никаква полза на БСП

/КРОСС/ Конфликтът с президента Румен Радев не носи никаква полза на партията. Това заяви председателят на БСП - София Иван Таков пред социалисти във "Връбница". Той беше гост на разширено заседание на местния Районен съвет, на който присъства и предишният лидер на столичните социалисти Калоян Паргов, членуващ в тази организация.

В началото на събранието Иван Таков подари на председателя на БСП - "Връбница" Станислав Младенов колекционерско издание на книгата "Борба", в която е събрано цялото творчество на Христо Ботев. Подаръкът беше по повод първото заседание на Районния съвет в ремонтирания и обновен клуб на организацията. "В думата "борба" е събран целият живот и дейността на Поета. А моето пожелание към Станислав и всички членове и симпатизанти на БСП във "Връбница" е да продължат борбата и никога да не предават идеалите. Защото без борба няма справедливост и свобода", пожела Иван Таков на местните социалисти. Станислав Младенов добави, че този том ще бъде първият в новата библиотека с творчество на български автори, която ще направят в клуба след ремонта. "Борбата продължава с пълна сила", добави той.

В последвалата дискусия Иван Таков коментира с местните социалисти актуалната политическа обстановка, евентуалните предсрочни парламентарни избори и най-вече предстоящия местен вот през есента на 2023 година.

"Много е важно да вървим обединени към всяко предизвикателство, което се изправя пред БСП, каза Иван Таков. - Почти сигурно до края на годината ще се наложи да проведем предсрочни парламентарни избори. От гледна точка на Градската организация на БСП в София това не е благоприятно развитие на нещата, тъй като измества фокуса ни. Но положението е такова, каквото е. И ние ще вложим всички усилия, за да се справим".

Председателят на БСП - София коментира и проведеното в неделя петчасово заседание на Националния съвет. "За огромно мое учудване основна тема на дебата станаха отношенията на БСП с президента Румен Радев, каза той. - Конфликтът с държавния глава не ни носи никаква полза. Нещо повече - критиките срещу него ни вредят".

Иван Таков насочи вниманието на социалистите от "Връбница" към общинската тематика и поиска активност от всеки един от тях в работата по справяне с местните проблеми. "През 2015-та година говорехме за София на две скорости. Вече дори може и да са три. Район "Връбница" продължава да е в най-неблагоприятната. Този факт предполага много усилия и работа, за да можем да предложим ефективни решения на гражданите в този район. Затова очаквам активност и инициативност от всеки един от нашите членове. Проблемите може да бъдат решени с настояване и постоянство, а не с бабуване", добави председателят на БСП - София.

Станислав Младенов посочи няколко основни и конкретни проблема в район "Връбница". Те са свързани с инфраструктурата, с липсата на места в детските градини и ясли, с отсъствието на възможности за спорт и средище за култура. "Планираме да започнем кампания по озеленяване на междублокови пространства, добави Младенов, който е и член на Изпълнителното бюро на БСП - София. - Истината е, че нашата сила е на терен. Директната комуникация с хората на улицата е най-ефективна за БСП. И в тази посока ще насочим нашите усилия, които бяхме изоставили по време на пандемията. Разбира се, в никакъв случай няма да пренебрегнем и останалите комуникационни канали. Ще засилим чувствително работата в социалните мрежи, които са не по-малко ефективни и биха ни помогнали да стигнем лесно и бързо до нашите симпатизанти. Имаме план, имаме желание, имаме ремонтиран клуб, а сега ни предстои да действаме ефективно".