Няма да поскъпва еднократният билет за метрото
Секция: БЪЛГАРИЯ
28 Юни 2022 17:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Няма да поскъпва еднократният билет за метрото

/КРОСС/ Няма да поскъпва еднократният билет за метрото. В това увери председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

В новата проектонаредба е предвидено билетите на хартиени носители, които се продават от шофьорите и на метростанциите да се увеличат на 2 лв. Председателят на общинския съвет обаче е против това да важи и за метростанциите, защото решението не е обосновано.

"Няма да подкрепя увеличението от 1.60 лв на 2 лева на цената на билета, продаван на каса в метрото, защото не виждам аргументи за това. Заявих го и днес на представителите на различни политически сили, подписали предложението. Поздравявам колегите от общинския съвет, работили по новата тарифна политика на София – тя вече е обект на обществено обсъждане и ще я гласуваме в края на юли. Предстои да анализираме внимателно всички техни идеи, но тази за поскъпването е необоснована", заяви Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет.

За удобство на гражданите ще бъдат въведени пътуване с Билет 30 плюс и Билет 60 плюс – те дават същите права за пътуване като еднократния билет, както и бонус - 30 и 60 минути всъщност е времето за безплатното прекачване от едно превозно средство на друго.

Пътуването след 30-ата или 60-ата минута си остава неограничено, както и досега. Има и много други новости, публикувани на сайта на Столичния общинския съвет.

Предстои обществено обсъждане в рамките на този месец. Гласуването на промените ще стане на 21 юли.