Модните мъжки дънки като незаменим елемент от стилната визия
Секция: ЛЮБОПИТНО
29 Юни 2022 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Модните мъжки дънки като незаменим елемент от стилната визия

/КРОСС/ Удобните мъжки дънки са изключително популярни днес. Тяхната тъкан първоначално е изобретена във френски и италиански градове, а през годините започва да се използва навсякъде. Можете да носите дънки навсякъде, защото са удобни, еластични и практични. А след като знаете как да комбинирате правилно тези незаменими панталони, можете лесно да създадете стилна мъжка визия, която не отстъпва по нищо на тази от модните списания.


Основните типове мъжки дънки

За удобна класификация дънките се делят на няколко групи според вида на кройката:

• Прилепнали - тези дънки са подходящи само за стройни и слаби мъже.
• Класически - те присъстват във всяка колекция, имат права кройка, пасват идеално на различни типове фигура. Крачолите са леко заострени в долната част, което ги прави лесни за съчетание с различни обувки, както и са подходящи за всички възрасти.
• Свободна кройка - дънки със свободна кройка, много удобни и за слаби, и за пълни мъже, но подходящи само за неформална обстановка.
• Широки - стил, който дава пълна свобода на тялото, като компенсира недостатъците на фигурата. Тези мъжки дънки се съчетават перфектно със спортно облекло.

Панталоните от деним с права кройка са златната среда, която изглежда добре с всяко мъжко облекло на всяка фигура.

Прилягането също е важен фактор, влияещ върху мъжкия образ като цяло. Моделите с висока талия не достигат линията на пъпа, обикновено се срещат в изолирани зимни колекции. Вталеният тип мъжки дънки се счита за универсален вариант за всяка фигура, стил и възраст. Стилът с ниска талия е популярен като летен вариант.

Характеристики на мъжките дънки

Когато избирате дънки, внимателно разгледайте и опипайте тъканта. Докосвайки се до висококачествен деним, ще усетите тежестта на този материал и известна грапавост. Такъв материал практически не се набръчква, не остават гънки върху него. Денимът е изработен от естествен памук, комбиниран с 5% еластан. Подобен състав гарантира лесна грижа, здравина, запазване на формата за дълъг експлоатационен живот.

Зимните мъжки дънки се изработват само от висококачествен деним, допълнен от полар или кожена подплата. Демисезонните модели имат голяма еластичност, съдържат ликра, стреч, ейкра. За да не ви е много горещо през лятото, изберете панталони от лек, тънък шамбре. В магазините можете да намерите редки модели с вложки от кожа, велур и трикотаж. Те изглеждат скандално и затова ще представляват интерес само за определен тип мъже.

 

Как да изберем дънки?

Изборът на подходящите дънки е лесен - обърнете внимание на характеристиките на фигурата, стила, качеството на материала, здравината на шевовете. Изпъкналите конци и изкривени шевове са първият признак за лошо качество. Проверете също така и дали движенията не са ограничени. На обратната страна на нитовете трябва да има лого на производителя или комбинация от буквите YKK, YBS.

Обърнете внимание на етикета на фирмата - той е изработен от естествена кожа. Проверете джобовете - по тях не трябва да има гънки или небрежни шевове. Стреч моделите се разтягат на ширина. И естественият деним се отличава със значително тегло - около метър плат тежи повече от 300 грама.

За да не демонстрирате лош вкус, не се доверявайте сляпо на модата с безкрайни нитове. Такива колекции са фокусирани върху експресивната младеж. За по-възрастните господа е подходящ прост стил без декорации, но идеален за фигурата:
• Плътно прилепнали и монтирани модели са подходящи за собствениците на трапецовидна форма на тялото.
• Ако имате тесни рамене и широки бедра, изберете класика в тъмни цветове.
• Всеки модел е подходящ за правоъгълен тен, така че такива мъже могат спокойно да се нарекат късметлии.
• Ако сте склонни да сте с наднормено тегло, пробвайте панталони с широки крачоли със средна височина без излишни детайли. Този стил ще компенсира корема.
Научете се да избирате правилния размер и дължина на дънките, което зависи от дизайна на модела. Широките дънки трябва да са дълги - отзад крачолът да достига до средата на обувката и образува малка гънка отпред. Заострените модели покриват само малко обувката, достигайки само до ръба й. Съкратените стилове, напротив, излагат глезените на показ.