Предстоящи събития в страната на 30 юни 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
30 Юни 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предстоящи събития в страната на 30 юни 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 09.30 часа Министерство на земеделието организира своята виртуална приемна. Това е поредно издание на инициативата на министъра на земеделието д-р Иван Иванов, в която ще вземат участие директорите на следните дирекции „Растениевъдство“, „Животновъдство“ и „Политики по агрохранителната верига“.

 

***

София.

От 10.00 часа в Националния клуб на БТА в София ще се проведе пресконференция на Гражданската организация за справедливост, права и културно сътрудничество на Балканите, представляваща задържаните без съд и присъда български граждани от турски произход в концлагера „Белене“ в периода 1984-1987 г. и техни наследници, принудително изселени през 1989 г. в Турция.

 

***

София.

От 11.00 часа в конферентната залата на ет. 7 в Министерството на образованието и науката, агенция „Галъп интернешънъл Болкан“ ще представи резултатите от национално социологическо изследване сред родители и ученици от I до X клас относно срещаните трудности със съдържанието на учебниците и учебните програми по общообразователните предмети. Проучването е направено по поръчка на Министерството на образованието и науката.

 

***

София.

От 11.30 часа Сдружение „Индустриален клъстер подземна инфраструктура“ (ИКПИ) ще проведе онлайн пресконференция за представяне на постигнатите резултати при изпълнението на на договор за безвъзмездна финансова помощ BG16RFOP002-1.016-0015-C02 „Повишаване на иновационната активност на ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР ПОДЗЕМНА ИНФРАСТРУКТУРА чрез създаване на център за развойно-експериментална дейност и разработване на продуктова иновация”, който Сдружението изпълнява по процедура BG16RFOP002-1.016 „Развитие на иновационни клъстери“ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

 

***

София.

От 11.00 часа на задния вход на Народното събрание Членове на Инициативния комитет "Консервативно-патриотично движение" ще връчат утре, четвъртък, в 11 часа в деловодството на Народното събрание над 110 000 подписа на български граждани срещу задължителния машинен вот.

 

***

София.

От 11.00 часа пред бюст-паметника на писателя Николай Хайтов Партия „Национален фронт за спасение на България“ ще се преклонят пред личността, делото и творчеството на големия български писател и родолюбец Николай Хайтов.

 

***

София.

От 12.30 часа в заседателна зала №3 на Федерация на НТС в България, ул. Г. С. Раковски № 108, гр. ще се проведе пресконференция за представяне и разпространение на постигнатите резултати по проект „Последваща оценка на изпълнението на актуализираната Стратегия за продължаване на реформата в съдебната система 2014-2020 г“.

 

***

София.

От 13.00 до 15.00 часа ще се проведе онлайн дискусионен форум на тема "Трябва ли да се промени Закона за енергията от възобновяеми източници и Закона за енергетиката, така че да улеснят домакинствата да станат производители на енергия, която внасят в мрежата?"

 

***

София.

От 13.30 часа в столичния хотел "Балкан" световните либерали се събират в София. Столицата ни ще бъде домакин на конгреса на Либералния интернационал.

 

***

София.

От 14.00 часа в голямата конферентна зала на УНСС ГДПБЗН организира кръгла маса, посветена на доброволците в България

 

***

София.

От 17.30 часа в Националния военноисторически музей на ул. „Черковна“ 92 в София ще бъде открита изложбата „Познатият непознат“. Създадена по повод 106-ата годишнина на Музея, тя представя една неизвестна и много любопитна част от неговия милионен фонд – колекцията с ценни бижута, повечето от които ще бъдат показани пред публика за първи път.

 

***

София.

От 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз Александър І“ ще бъде открита изложба на Алексей Титаренко

„Град на сенките“.

 

***

София.

От 18.30 часа в Casa Libri ще бъде представена книгата „Семейните фантоми“ на Бруно Клавие. С нас ще бъде д-р Светлозар Василев, редактор и автор на предговора на българското издание.

 

***

Банско.

От 9.30 часа в читалището на гр. Банско ще се проведе пресконференция по повод Банско Номад Фест 2022

 

***

Бургас.

От 11.00 часа в Археологически музей - Бургас (бул. „Алеко Богориди“ 21), пред бургаската общественост ще бъдат представени резултатите от най-новите подводни археологически разкопки при нос Чироза, провели се в края на юни 2022 г. Сред откритите находки са богата колекция от цели стъклени предмети от рисувано стъкло, амфори и други керамични съдове.

 

***

Бургас.

От 18.00 часа в БХГ „Петко Задгорски“ се открива изложба посветена на 120 години от рождението на Петко Задгорски.

 

***

Бургас./Св. Влас.

От 21.00 часа в амфитеатър „Арена“ ще бъде официалното откриване на „Свети Влас Филм Фест“

 

***

Варна.

От 15.00 часа в зала Варна ще се проведе експертна консултация по инвестиционна мярка „Превантивна система за наблюдение и контрол на негативните геодинамични процеси вследствие на интензивни валежи, като мярка за адаптация към климатичните промени“

 

***

Варна.

От 11.00 часа в зала 415 във Висше училище по мениджмънт (гр. Варна, ул. “Оборище” 13А) ще се проведе работна дискусия, посветена на повишаване осведомеността относно трафика на хора.

 

***

Велико Търново.

От 9.30 часа в хотел “Премиер” ще се проведе Среща на бизнеса във Велико Търново и Габрово. Събитието се организира от “Капитал” и проекта “Капитал Градове”

 

***

Видин.

От 11.00 часа, в залата на Общински съвет - Видин заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще открие конференцията "Творческият Дунав. Свързаността - ключът към преодоляване на "процеса на свиване". Събитието се провежда в рамките на проект Градски бранд Дунав+ (DANUrB+), То е част от множеството международни изяви, които се организират от 29.06 до 3.07 в град Видин.

 

***

Казанлък.

От 18.00 часа в местността „Гъбката“ ще бъде открита изложба на студентите, участници в пленер "В духа на Майстора"

 

***

Пловдив.

От 10.30 часа на Гребния канал в град Пловдив (в района на Младежки център) ще се състои откриването на детското художествено събитие „Малък Монматър 2022 в Пловдив“, в което участие ще вземат талантливи младежи от България и Република Северна Македония.

 

***

Пловдив.

От 18.0 часа студенти от IV курс на специалност „Фотография“ в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“- Пловдив ще се представят с дипломна изложба „Собствен почерк" в Постоянна експозиция „Мексиканско изкуство“ (Стария град). Техен водещ преподавател е Соня Станкова.

 

***

Търговище.

От 9.30 часа в зала „Христо Самсаров” ще се проведе заседание на Общински съвет Търговище

 

***

Търговище.

От 14.00 часа в залата на Областна управа Търговище ще бъде открит регионален форум в рамките на национална застъпническа кампания по проект „Цветно утре за нашите деца“

 

***

Сливен.

От 9.00 часа в зала „Май“ ще заседава Общински съвет-Сливен

 

***

Шумен.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на клуб „Плиска представя...“ по повод организиран празник „Любородие“ в старата българска столица

 

***

Ямбол.

От 19.00 часа ще започне среща-разговор със световноизвестния писател Георги Господинов в зрителната зала на Община Ямбол, на която ще бъдат представени книгите му „Времеубежище“ (2020), „В пукнатините на канона“ (2021), „Избрани истории“ (2022), издадени от „Жанет 45“.