Москов: Ако руският дипломат го няма, за БСП да е в управлението губи смисъл
Секция: ПОЛИТИКА
30 Юни 2022 10:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Москов: Ако руският дипломат го няма, за БСП да е в управлението губи смисъл

/КРОСС/ Причината, че това правителство си отива и в рамките на този парламент не може да има следващо е в порочния характер на зачатието на тези неща, с идеологически противници. Това каза в BTV „Тази сутрин“ Петър Москов, председател на партия КОД и бивш министър на здравеопазването. Според него българската вътрешна политика не може да бъде функция на това дали един дипломат е или не е на територията на България.

Другото означава категорична връзка и зависимост. Функция между това дали руският дипломат е тук и това дали БСП е в управлението. Ако руският дипломат го няма, за БСП да е в управлението губи смисъл. Така изглежда и така е, само че това не трябва да си го казваме на седмия месец, а трябваше да я ясно на всички преди това, коментира Москов.

Диагнозата ми е безизходица, безпътица. Характеристиките на тази безизходица са това, че в този парламент не може да има смислено мнозинство. В следващия парламент, който се задава след изборите, отново няма перспектива за ясна отговорност и за ясен дневен ред на обществото. Това е безпътица, която води до притеснение, страхове и отвращение у хората, смята бившият здравен министър.

След като постави диагноза, той даде и решение за нея.

Лечението е едно – да променим начина, по който се държим досега. Решението е голямо синьо обединение. Сега сме разпръснати на парчета във взаимни обвинения и вътрешна борба. Трябва да се осъзнаем и да намерим пътя си един към друг, каза Петър Москов.

Той отправи призив към Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Бойко Борисов и лидерите на извънпарламентарните партии и неправителствени организации, за които десен и европейски път на България не са кухи фрази.

Противоотровата на безпътицата, в която ни вкара посткомунистическата олигархия на България, е мощен десен съюз, категоричен бе Москов.