Виктория Томова загуби от световната №5 на Уимбълдън
Секция: СПОРТ
30 Юни 2022 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Виктория Томова загуби от световната №5 на Уимбълдън

/КРОСС/ Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова отпадна във втория кръг на Уимбълдън след загуба с 4:6, 3:6 от световната №5 Мария Сакари от Гърция.

В първия сет двете си размениха три поредни пробива между третия и петия гейм, но за съжаление два от бяха на сметката на гръцката тенисистка, което се оказа решаващо по пътя ѝ към успеха с 6:4.

Във втората част Сакари проби за аванс от 2:1, а в следващия гейм отрази брейкбол, за да поведе с 3:1. При 3:5 Вики Томова сервираше за оставане в двубоя и въпреки че отрази цели четири мачбола при петия Сакари взе своето и се класира за третия кръг в Лондон.

В следващата фаза световната №5 я очаква мач срещу германката Татяна Мария, която се справи с 26-та в схемата Сорана Кърстя в три сета - 6:3, 1:6, 7:5.

Виктория Томова може да бъде доволна от представянето си в сезон на трева, след като миналата седмица в Ийстборн игра четвъртфинал, а в първия кръг на Уимбълдън надигра Дария Савил, записвайки втората си победа в основната схема на турнир от Големия шлем.