Филипа Огнянова търси професиите на бъдещето в нова рубрика на БНТ в YouTube
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юни 2022 12:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Филипа Огнянова търси професиите на бъдещето в нова рубрика на БНТ в YouTube

/КРОСС/ Водещата на централната емисия новини „По света и у нас“ по БНТ 1 Филипа Огнянова стартира най-новия онлайн проект, продуциран специално за YouTube канала на Българската национална телевизия – „Работи в бъдещето“. Рубриката търси кои са новите и перспективни професии, показва какъв е пътят към тях и проследява как се променят традиционните до момента дейности, за да могат да отговорят на изискванията на съвремието.

С онлайн проекта „Работи в бъдещето“ на Българската национална телевизия целим да улесним, насочим и мотивираме младите хора в България в техния избор на професия. Да им помогнем да бъдат по-уверени в бъдещото им успешно позициониране на пазара на труда и в бизнес средата като цяло.“, споделя Филипа Огнянова.

Искаме да покажем и какво да направи един ученик или студент, за да стане иноватор, предприемач или пионер в дадена област. Ще го направим чрез лични истории на успели хора, като ще представим не само техния успешен пример, но и ще разберем кои са пречките и трудностите към реализацията в една професия.“, казва още водещата.

Първият епизод на рубриката „Работи в бъдещето“ е посветен на предизвикателствата и възможностите пред NFT творците – на Филипа Огнянова гостува Боря Шапшалова.

Гледайте първия епизод на „Работи в бъдещето“ ТУК