Проф. Михаил Константинов прогнозира избори в края на септември
Секция: Анализи
30 Юни 2022 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Михаил Константинов прогнозира избори в края на септември

/КРОСС/ По думите му машинното гласуване е отблъснало около половин милион български граждани

Математикът проф. Михаил Константинов заяви пред ПИК ТV, че винаги има шанс за правителство във всеки парламент, но в това Народно събрание този шанс е нисък. Той е категоричен, че шансът в този парламент да се направи устойчиво правителство, е близко до нула. Професор Константинов подчерта, че отиваме на избори през септември, най-вероятно на 25 септември.

В България има около 40 руски дипломати и Кирил Петков няма как да е изгонил 70. Този ход с дипломатите се прави по принцип, но този брой е голям мащаб за България. Не знам защо се действа по този начин. Това доведе до окончателно разкапване на управляващата коалиция. В психиатрията има един термин "гранични", действията му са гранични, това е меко казано, защото може и да са отвъд границите, коментира проф. Константинов.

Според математика отношенията ни с Русия ще издържат и въпреки Кирил Петков и тази бомба, хвърлена от него.

"Този човек е опасен! Той е опасен и за себе си, и за околните и трябва да му се помогне. Тук проблемът е многопластов. Има едно понятие "вменяемост" в съдебната практика и аз смятам, че по отношение на вменяемост се намира в гранично състояние", подчерта още математикът.

Той определи вота на Крум Зарков "против" задължителния машинен вот като вътрешнопартийна игра между него и ръководството на БСП. По думите му Зарков не се намира в блестящи отношения с Нинова. "Ще повторя за кой ли път, че в Европа чисто машинно гласуване няма. С изключение на град Брюксел и селата наоколо. Това е по-малко от 1% от населението на ЕС", припомни той.

Машинното гласуване в България според проф. Константинов е отблъснало около половин милион български граждани. "На два последователни избора през юни и ноември 2021 г., избирателите намаляха с по 600 000 спрямо тези през април. Сто хиляди от тях на последните избори са дело на господин Рашков, защото той страхува индобългарите и те не ходят да гласуват." подчерта той. Според математика останалите половин милион българи са отблъснати от изцяло машинния вот.

Проф. Константинов добави, че вече е се подписал под организираната от Инициативен комитет подписка за връщане на хартиената бюлетина.