Румен Радев връчи мандата на Асен Василев
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2022 16:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Радев връчи мандата на Асен Василев

/КРОСС/ Президентът Румен Радев връчи мандата на Асен Василев, когото представителите на ПП "Продължаваме промяната" посочиха за свой кандидат за министър-председател. Това се случи в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова, председателя на парламентарната група на ПП Андрей Гюров, премиера в оставка Кирил Петков и доскорошния председател на Народното събрание на Република България Никола Минчев.

Президентът се обърна към Асен Василев и ПП с думите: "Реформите и средствата от Плана за възстановяване очакват своята реализация, а от вчера имаме и външнополитическа криза. Българските граждани имат нужда от сигурност и предвидимост. От надеждна защита на обществения интерес,а това най-вече отговорност за съставяне на стабилно правителство. Очаквам адекватни решения и отстояване на националния интерес за изграждане на свободна, демократична, просперища и европейска България."

Приемайки мандата Асен Василев отвърна: "Изключително важно е да има кабинет, който да работи в интерес на гражданите, а не в полза на статуквото. Най-важно е да отстоява българския интерес и независимостта на нашата държава, както и при първия кабинет на "Продължаваме промяната".