Предимно слънчево, с температури над 30 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2022 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предимно слънчево, с температури над 30 градуса

/КРОСС/ Днес ще е предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали за кратко, главно в планините и планинските райони с гръмотевици.

Вятърът ще е слаб, в източната половина от страната до умерен, от изток. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, след обяд на юг ще се усили до 3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд да се развива купеста облачност и на места в масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 25°, на 2000 метра - около 18°.

Във вторник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над Западна България ще се развива купеста облачност, на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

средата на седмицата, под влияние на приближаващ студен фронт, на много места в Западна, в четвъртък, с преминаването на фронта - и в Централна и Североизточна България, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. Повишава се вероятността за локални значителни количества валеж.

Температурите на изток ще са все още високи, но от запад още в сряда ще започне понижение, което ще продължи и през следващите дни.