Започна приемът по най-новата магистърска програма „Интелигентна цифрова енергетика“ в УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2022 12:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна приемът по най-новата магистърска програма „Интелигентна цифрова енергетика“ в УНСС

/КРОСС/ Отворен е приемът за кандидатстване по най-новата  магистърска програма по специалност „Интелигентна цифрова енергетика“ (SMART DIGITAL ENERGY) в Катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ към УНСС.

Тя е разработена, за да отговори на търсенето на подготвен ръководен ешелон в модерните високо-технологични енергийни и инженерингови предприятия. А обучението по нея, което е два семестъра, гарантира на завършилите студенти успешно развитие в енергийния сектор.

„Тази магистратура е важна, защото енергетиката в момента, каквато съществува последните 50 години, е изчерпана. И е нужен съвсем нов подход за архитектура на електроенергийната система. А специалността „Интелигентна цифрова енергетика“ ще даде нови функционалности на обучаващите се и по-високо ниво на ефективност за всички участници в електроенергийната система“, убеден е доц. д-р Владимир Зиновиев от катедра "Икономика на транспорта и енергетиката" в УНСС и директор на Центъра по енергиен бизнес и инфраструктура.

Завършилите магистърската програма „Интелигентна цифрова енергетика“, ще придобият управленски знания, които ще им позволят да се реализират успешно в сферата на енергетиката. Студентите ще получат експертиза и икономически знания  в сферите на новите цифрови подходи на енергийната стратегия на национално, регионално и световно ниво, както и проблемите и задачите в сектор „Енергетика“; съответствието между стопанската практика в България и изискванията на европейските и световни стандарти в областта на енергетиката; определяне на основните икономически параметри при реализацията на цялостен подход за цифрова енергетика, критериите и показателите за ефективност на този вид стопанска дейност.