Медийното изкуство на Аниш Капур, представено на своя LG SIGNATURE OLED R в Базел
Секция: Технологии
05 Юли 2022 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медийното изкуство на Аниш Капур, представено на своя LG SIGNATURE OLED R в Базел

/КРОСС/ LG Electronics (LG) си партнира с Аниш Капур1, за да покаже медийното изкуство на световноизвестния британско-индийски художник върху своя LG SIGNATURE OLED R. Дигиталните творби на Капур върху превъзходния LG телевизор със самоосветяваща се технология, бяха показани в LISSON GALLERY в Базел, Швейцария през юни, изтъквайки страхотния синхрон между артистичността и технологията.

С превъзходно качество, благодарение на милиони самоосветяващи се пиксели, LG OLED TV се превърна в любим продукт в креативната индустрия и на иновативните артисти по целия свят. Неговата способност да улавя есенцията във визията на художника чрез живи, точно предадени цветове, допълнени от плътно черно и безкраен контраст, правят LG OLED2 оптималното дигитално платно. Ако добавим и уникалната форма, LG SIGNATURE OLED R, който е комбинация от навиващ се екран – иновация, възможна, благодарение на LG OLED технологията, с винаги актуален, минималистичен дизайн, ще получим най-запомнящото се арт и зрителско изживяване в едно.

Един от най-значимите творци на нашеро време, Аниш Капур е скулптор, известен със своите отличаващи се и често впечатляващи по размерите си инсталации като Cloud Gate (2004) в Millennium Park в Чикаго и Sky Mirror (2006) в Rockefeller Center в Ню Йорк. Познат с използването на абстрактни форми, богати цветове и огледални повърхности, артистът насочва вниманието си към 2D творбите в уникалната по рода си колаборация с LG.

Новата творба на Капур е кратък филм, който продължава десетилетната му работа по комбиниране на форми с луксозни, наситени цветове, непрекъснато преминаващи от един хипнотизиращ нюанс към друг. Произведението му е съчетано със специално изработен саундтрак, който носи добавена стойност към изживяването, правейки комплимент на визуализациите, показани на LG SIGNATURE OLED R, и въвлича зрителите „в момента“, а понякога дори създава усещане за дезориентация.

LG не си партнира с Аниш Капур за първи път. Брандът и артистът са работили заедно за голямата му изложба в Accademia Gallery във Венеция през изминалия април. По време на събитието, LG OLED evo телевизори от G серията на компанията бяха използвани, за да покажат най-известните скулптури и инсталации на Капур, използвайки LG OLED evo технологията, за да възпроизведе цветовете и текстурите с максимална точност и да придаде 3-измерност на физическите му произведения.

За да отпразнуват тазгодишната колаборация между LG и Капур, 10 телевизори от лимитираната серия LG SIGNATURE OLED R Anish Kapoor се срещат с арт любителите по целия свят чрез LISSON GALLERY, една от водещите галерии, която работи със скулптура от 40 години.

LG продължава да е източник на обогатяващи събития в сферата на изкуството и е домакин на редица изложби, които демонстрират инстинктивната връзка и неоспоримата хармония между изкуството и технологията. Дигиталните творби, на които LG OLED вдъхва живот ще бъдат качени на уебсайта на проекта OLED Art след лансирането му, за да позволи на арт ентусиастите и феновете на OLED по целия свят да им се наслаждават по най-удобния за тях начин.