Близо 200 хиляди лекарства, съдържащи наркотични вещества, бяха иззети на "Дунав мост" - Видин
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2022 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Близо 200 хиляди лекарства, съдържащи наркотични вещества, бяха иззети на "Дунав мост" - Видин

/КРОСС/ Митнически служители задържаха в района на ГКПП "Дунав мост"- Видин над 164 000 лекарствени таблетки, съдържащи вещества от Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични, съобщиха от Агенция "Митници".

На 21 юни инспектори спират за проверка излизащ от страната товарен автомобил чужда регистрация. Шофьорът заявил, че превозва лекарства за Западна Европа и представил транспортни документи и опис, без подробно описание на медикаментите.

При щателна проверка митническите служители установили, че товарът е от пет различни вида лекарства, съдържащи активни вещества, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични.

Лекарствата са с опаковки за сръбския и европейския пазар и представляват 7959 кутии с общо 164 710 таблетки. Към момента на проверката и в хода на последващите действия не е представено разрешение за търговия с лекарства, включени в Списък III на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични в рамките на ЕС.

По случая се води разследване под надзора на прокуратурата.