Предстоящи събития в страната на 6 юли 2022 г.
Секция: Предстоящи събития
06 Юли 2022 07:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 6 юли 2022 г.

/КРОСС/ ***

София.

От 09.00 часа в централата на КНСБ на бул. "Македония" 1, зала "Европа", ет. 2, ще се проведе семинар на синдикатите от Балканския регион "Добри работни места и справедлив преход в балканските страни".

 

***

София.

От 10.00 часа Министерският съвет ще проведе редовно заседание.

 

***

София.

От 11.00 часа на Метростанция Стадион Васил Левски, независимият общински съветник Борис Бонев ще представи съвместен проект на Спаси София, ДЗИ и Метрополитен за оборудването на всички метростанции с нови модерни и красиви велопаркинги.

 

***

София.

От 12.00 часа пред входа на Метростанция „Национален стадион Васил Левски“ ще се състои представяне на най-новата информационна услуга на Столична община – тъчскрийн LCD-екрани (инфотабла)

 

***

София.

Oт 19.30 часа президентът Румен Радев ще участва в церемонията по връчване на наградите „Банка на годината“.

 

***

Благоевград.

От 19.00 часа, в залата на Камерна опера – Благоевград е дългоочакваната премиера на една от най-популярните комедийни опери - "Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети в прочит на Камерна опера – Благоевград.

 

***

Бургас.

От 11:00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще бъде представено специалното печатно издание „Плувните спортове в Бургас – начало и настояще“.

 

***

Бургас.

От 15.00 часа в специализираната шатра, разположена близо до Социалния патронаж ще се проведе обществено обсъждане за предстоящото обновяване на зеленото пространство на ул. „Оборище“ до паркинг „Гурко“, гр. Бургас.

 

***

Варна.

От 10.00 часа ще се проведе военен ритуал по случай 131-та годишнина от рождението на контраадмирал Иван Вариклечков, в който ще участват Представителният духов оркестър и почетен караул от ВМС.

Пред орелефа на бележития български адмирал, до сградата на Щаба на ВМС, ще бъдат отдадени военни почести и ще бъдат поднесени венци и цветя.

 

***

Варна.

От 12.30 часа в Окръжен съд – Варна в зала 109, ет. 1 ще бъде произнесена присъдата по делото за убийството на DJ Теди.

 

***

Варна.

От 13.30 часа пред Щаба на Военноморските сили ще се проведе военен ритуал по посрещане на директора на Бреговата охрана на Република Грузия капитан I ранг Рамаз Папидзе.

След края на ритуала командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов и капитан I ранг Папидзе ще направят изявления и ще отговорят на въпроси на журналисти.

 

***

Варна.

От 17.00 часа пространство ReBonkers и Фондация ДОМА Арт представят изложбата Завъртане на Времето / Turn Back Times с участието на 19 артисти от Варна, България, САЩ, Холандия, Германия, и Франция. Събитието е критичен коментар към забързаната реалност на съвременния свят, удавен в консумация, моментно удовлетворение, и претрупана, повърхностна комуникация.

 

***

Добрич.

От 18.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова“ , Община Добрич организира Паметна вечер в чест на Стоянка Мутафова! Споменът за любимата актриса и кралица на театъра, ще бъде представен от Мария Статулова.

 

***

Русе.

От 14.00 часа в зала "Русе" на Историческия музей ще се състои откриването на изложбата "Банките в Русе" на Регионален исторически музей - Русе.

 

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина“, ул. „Българско опълчение“ 69 на гости ще бъдат експертите от Европа Директно Стара Загора.

 

***

Стара Загора.

От 19.00 часа на сцената на Държавна опера – Стара Загора ще се проведе съвместен балетен концерт от школите при Читалище „Родина 1860“, ДЮССИ „Allegra”, DS Caribe, „Феерия“, „Па Де Кре“ и „Терпсихора“.

 

***

Търговище.

От 11.00 часа, на живо във фейсбук страницата си, кметът на Търговище д-р Дарин Димитров ще отговаря на въпроси на гражданите

 

***

Хасково.

От 10.30 часа в Детски отдел на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ ще се състои откриване на „Лято в библиотеката” с книгата на Джулия Доналдсън „Грозната петорка”

 

***

Шумен.

От 10.00 часа в кв. „Тракия“ на ул. „Странджа“ пред блок № 2 ще бъде извършен монтажът на първите два подземни контейнера за събиране на смесени битови отпадъци.

Ще бъде направена и демонстрация как ще се използват новите съдове.

 

***

Шумен.

От 17.30 часа в къща „Бучевинови“ ще бъде открита годишна изложба на школата по дърворезба към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ с преподавател Ангел Минчев