От 6 юли започва приема на документи за кандидат-магистри в УНСС
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юли 2022 10:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
От 6 юли започва приема на документи за кандидат-магистри в УНСС

/КРОСС/ Университетът за национално и световно стопанство започва приема на документи за специалностите в ОКС „магистър“ от днес 06.07.2022 г. до 24.08.2022 г. включително.

Кандидат-магистрите могат да подават документи онлайн чрез сайта на университета, на място в Центъра за прием на документи в УНСС и в Регионалния център за дистанционно обучение – Хасково.

През учебната 2022-2023 г. университетът предлага над 90 специалности от пет професионални направления – „Икономика“, „Администрация и управление“, „Политически науки", „Обществени комуникации и информационни науки“ и „Социология, антропология и науки за културата".

Разкрити са нови магистърски програми, съобразени с изискванията на бизнеса – „Мениджмънт на социалните иновации“, „Икономика и право“, „Интелектуална собственост и творчески индустрии“, „Интелигентна цифрова енергетика“.

Приемът за всички специалности в образователно-квалификационна степен „магистър“ се извършва чрез конкурс по документи и/или полагането на конкурсен изпит – електронен кандидатмагистърски тест. Магистърските програми са в редовна и дистанционна форма и с различен срок на обучение – два, три и четири семестъра, срещу заплащане или по държавна поръчка. Предвидена е възможност за учене и работа при всички форми на обучение.

Кандидат-магистрите могат да намерят подробна информация за специалностите, сроковете и по всички интересуващи ги въпроси в уебсайта на УНСС на magistri.unwe.bg.