Димитър Манолов: Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юли 2022 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Димитър Манолов: Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата

/КРОСС/ Планът за възстановяване и устойчивост е вреден за държавата. Това каза за предаването „Твоят ден” на NOVA NEWS Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа.

"Според някакви пари ни се предлага да си досъсипем държавата, най-вече нейната енергетика. Защото в него са предвидени разни неща, които ще доведат до смъртта на българската енергетика – въглищната такава", допълни още Димитър Манолов.

Според Манолов бихме могли да се откажем парите по Плана  - "тези 6-7 милиарда евра и да си запазим енергетиката, която в момента ги продуцира в рамките на по-малко от година”, категоричен бе Манолов.

"Твърде възможно е бюджетът за следващата година да бъде приеман през април-май по време на годината, което е абсурдно само по себе си“, каза Димитър Манолов.

Синдикалистът отчете като положителни поправките, направени между двете четения на бюджета, по средствата за образованието, за развитието на предприятията за градския транспорт в България, за заплати в МВР, музеите и библиотеките и в Здравната каса.

Това според него обаче е станало за сметка на буферите: „Сега тези буфери са намалени, завишиха им прогнозата за събираемостта и ще видим докъде ще стигне”.