Захарова: Лондон активно се опитва да реши вътрешните си проблеми за сметка на външни фактори и обвинения срещу Русия
Секция: Русия
06 Юли 2022 16:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Захарова: Лондон активно се опитва да реши вътрешните си проблеми за сметка на външни фактори и обвинения срещу Русия

/КРОСС/ Лондон активно се опитва да реши вътрешните си проблеми за сметка на външни фактори и обвинения срещу Русия, но няма да може да измами хората. Гражданите знаят кой доведе ситуацията във Великобритания до колапс, написа говорителят на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в Telegram.

"Управляващата Консервативна партия на Великобритания създаде до голяма степен непреодолими икономически трудности за простите и трудолюбиви британци. И колкото и да ги заклинаха: „Москва. Кремъл. Путин", те не могат да излъжат народа. Хората знаят кой доведе ситуацията във Великобритания до колапс, заплашващ разпад“, подчерта Захарова.

Дипломатът обърна внимание на решенията на британския министър на финансите Риши Сунак и министъра на здравеопазването Саджид Джавид, които подадоха оставка на фона на поредица от скандали, свързани с премиера Борис Джонсън. И двамата министри посочиха невъзможността да продължат да бъдат членове на правителството по етични причини.

„С любопитство следя правителствената криза във Великобритания, където вчера двама ключови министри подадоха оставки, а след това към тях се присъединиха още петима високопоставени политици от по-нисък ранг. Проблемът не е наш, проблемът е в британците. Но Лондон активно се опитва да бъде решен за сметка на външни фактори: участие в антируски дейности, провокации в Украйна, глобална икономическа дестабилизация и финансово пиратство“, заяви още Захарова.