Застреляха в главата 22-годишен мъж в Радомир
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юли 2022 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Застреляха в главата 22-годишен мъж в Радомир

/КРОСС/ Служители от ОДМВР-Перник разследват смъртта на 22-годишен мъж от Радомир. Това съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.

Сигналът за инцидента е подаден към 22:50 ч. във вторник. Органите на реда реагирали незабавно, но на място не установили хора, а само веществени доказателства. По-късно е изяснено, че в Спешния център на пернишката болница е докаран 22-годишен радомирец с прострелна рана в главата, който е починал.

По данни от разследването в дъното на конфликта стои стар междуличностен конфликт. Двама мъже от години имали разногласия, които се пренесли върху синовете им.

Снощи единият баща и сина му засекли в центъра на Радомир другият млад мъж с приятелката му. Последвал скандал. Нападнатият се прибрал у дома, за да вземе бухалки. Когато се върнал на мястото на спора, скандалът продължил. Тогава бащата, който започнал пререканията, извадил пистолет и стрелял няколко пъти. След това сам се обадил в полицията, за да каже какво е направил и избягал. Неговият син е задържан за 24 часа.

Ще се проверява дали някой от двамата има законно притежавано оръжие. Всичко се разиграло на обществено място в  центъра на града.

Около 23:30 ч., в междублоково пространство в Радомир е открит изгорял лек автомобил, ползван от 51-годишен радомирец, за когото се предполага, че е замесен в случая. Мъжът е обявен за издирване.