"Най-красивите кътчета по Черноморието" в книга
Секция: КУЛТУРА
07 Юли 2022 12:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Най-красивите кътчета по Черноморието" в книга

/КРОСС/Природни феномени, мистериозни паметници от древността, исторически забележителности и свещени места, скрити плажове, където човекът все още не е успял да остави своята следа, познати и любими кътчета от друг ъгъл, 150 фотографии, които показват всичко това, и много подробна и полезна информация откриваме на страниците на "Най-красивите кътчета по Черноморието", съобщи БНР.

Пътеводителят е изчерпателен туристически справочник, който превежда читателя през цялото ни крайбрежие: от най-северната точка – Дуранкулак, до най-южната – Резово.

Три пътешественички – Елена Иванова, автор на блога "Друми в думи", Надежда Серафимова от "Тефтерчето на един пътешественик" и Росица Димитрова от "Trips with Rosie" – обединиха усилия, впечатления, думи и пътувания, за да опишат красотата и магията на българското Черноморие.

Те разказват за нечувани легенди, диви плажове и островни богатства, за вкусна храна и приятни маршрути, за незабравими гледки и нощни разходки и за най-необходимото на човек, тръгнал да покорява непокътната земя и да създава спомени.

Пътеводителят разкрива с думи, фотографии и съвети общо 57 възможности за приключения, като най-важното послание, което авторките му искат да отправят към своите читатели, е да опознаят Черноморието ни, докато го пазят чисто.

В "Артефир" те разказват, че по-трудно се пише за познатите на всички места, защото предизвикателството да ги представиш по нов, непознат и привлекателен начин, е по-голямо.

Най-запомнящи са срещите с местните хора, чрез които можеш да претвориш историята и мита за българските кътчета море върху лист хартия. А за дивите плажове е добре човек да се подготви като за поход в планината.

В звуковия файл Елена Иванова, Надежда Серафимова и Росица Димитрова говорят още за тайните на най-големия български черноморски остров Свети Иван, за плажове като Липите и Листи и за това, което отличава "Най-красивите кътчета по Черноморието" от всеки друг пътеводител.