След гонка с полицията задържаха 10 мигранти и трафикант край село Средец
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Юли 2022 13:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
След гонка с полицията задържаха 10 мигранти и трафикант край село Средец

/КРОСС/ Десет мъже, самоопределили се като сирийци и 22-годишен жител, кърджалийското с. Миладиново, който ги е превозвал бяха задържани при спецакция на полицията в Хасковско. Автомобилът с мигрантите опитал да избегне проверка, но след преследване и последвала катастрофа били заловени, информират от полицията в Хасково.

Вчера, в хода на специализирана операция за установяване на лица, подпомагащи чужденци да пребивават незаконно в страната, служители от ОДМВР - Хасково придобили информация за автомобил, превозващ мигранти. На изградено КПП на АМ “Марица“, пътен възел Димитровград – Хасково, униформени подали сигнал със стоп палка за проверка на лек автомобил „Форд“. Водачът обаче продължил движение, отбил за Димитровград и поддържал маршрут в посока Стара Загора. Колата била последвана от три полицейски автомобила с включени светлинни сигнализации, като своевременно са уведомени и служители на ОДМВР - Стара Загора. По време на движението, водачът многократно създавал реални предпоставки за реализиране на пътно произшествие. В района на с. Средец колата самокатастрофирала и от нея изскочили водачът и 10 мъже, които направили опит да избягат, но бързо били заловени от служителите на реда.

В ареста на районното управление е задържан 22-годишен жител на кърджалийското с. Миладиново, превозвал чужденците - самоопределили се като граждани на Сирия. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на областта се извършват засилени проверки за нелегален превоз на мигранти, влезли незаконно на територията на страната ни.