Fibank спечели наградата за успешна дигитална трансформация в конкурса „Банка на годината“
Секция: Технологии
07 Юли 2022 14:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Fibank спечели наградата за успешна дигитална трансформация в конкурса „Банка на годината“

/КРОСС/ Fibank (Първа инвестиционна банка) спечели наградата за успешна дигитална трансформация в престижния конкурс, организиран от Асоциация Банка на годината за 2021 г.

Вчера на елегантна церемония в „Гранд хотел Милениум” бяха връчени традиционните годишните банкови награди, като другите категории, за които се дават призове, са динамика и развитие, ефективност, най-добър чуждестранен банков клон, новата категория за най-добър банков дигитален проект и приза „Банка на годината”.

Fibank получи наградата за „Успешна дигитална трансформация” след преглед по независима и обективна методология, изготвена от екипа на Deloitte България. Тя е поредното признание за успеха на Първа инвестиционна банка в дигиталното банкиране и иновациите. Наградата за „Успешна дигитална трансформация“ се връчва за първи път.

През месец юни тази година Първа инвестиционна банка получи награда за дигитална банка и от международния конкурс „Worldwide Finance Awards 2022“, организиран от базираното във Великобритания списание „Acquisition International (AI)“.

През годините Fibank се утвърди като лидер в електронните разплащания и предлагането на качествени дигитални продукти и услуги.

В конкурса „Банка на годината“ - Първа инвестиционна банка е дългогодишен победител в категорията „Банка на клиента” за 2002 г., 2003 г., 2006 г., 2008 г., 2009 г., 2012 г. и 2017 г. която се определяше от гласуване на потребителите в интернет сайта на асоциацията.

ПИБ също така е била носител и на приза „Таен клиент”, който бе връчен след проучвания на място и оценки от тайни клиенти в над 450 банкови клонове на всички банки в София и страната. Три поредни пъти Fibank (Първа инвестиционна банка) печели и наградата за „Пазарен дял”.