Тошко Йорданов: Кирил Петков еднолично е създал корупционна среда в МРРБ
Секция: ПОЛИТИКА
07 Юли 2022 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тошко Йорданов: Кирил Петков еднолично е създал корупционна среда в МРРБ

/КРОСС/ Понеже Кирил Петков говори за борба с корупцията, обвинявайки, че всички останали, че са корумпирани и прави отвратителни намеци в тази посока към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Кирил Петков еднолично е създал корупционна среда в МРРБ сега, след като излязохме от кабинета, с негово решение. Това заяви председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

"Кирил Петков се опитва да овладее МРРБ и практически вече го е направил. Целта е да се овладеят паричните потоци. Беше обвиняван Гроздан Караджов и ИТН за далавери. Петков уволни всички зам.-министри в МРРБ и сложи двама свои човека, които да управляват паричните потоци. Издал е абсолютно незаконна заповед, която забранява в МРРБ и в подресорните фирми да се плащат суми над 900 хиляди лева без разрешение на правителството. Всички тези плащания трябва да бъдат разрешени от МС и от зам.-министри", заяви Йорданов.

Йорданов изтъкна, че един от назначените зам.-министри - Александър Стоянов - е със "съмнително минало". По думите му журналистите трябва да проверяват в какви фирми е работил Стоянов и "дали няма нещо общо с тази схема в МРРБ" и призова да се види каква е съсобствеността на тези фирми.

"Когато някой говори за корупция и задкулисие дали именно Петков не прави така - назначава хора със съмнително минало, назначава ги да разрешават плащания в нарушение на закона и създава "прекрасна" корупционна среда, да си плащат фирмите процента, да получават юридическа помощ с определена кантора, и да плащат определен процент от сумите, които имат да получават", завърши Йорданов.