Обединеният транспортен бранш против втори мандат на Николай Събев
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юли 2022 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Обединеният транспортен бранш против втори мандат на Николай Събев

/КРОСС/ Категорично сме против втори мандат на министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев в бъдещия кабинет на политическа партия “Продължаваме промяната”. Това е най-слабият министър за всичките години от 10 ноември насам. Обръщаме се с призив към следващият министър-председател да не погребва транспортния бранш на България. Това се казва в обща позиция на АЕБТРИ, БАСАТ, НСБП и СМП.

"Ние работим в условия на тежка конкуренция с останалите държави, изпълняваме европейските регламенти, като същевременно поддържаме високо качество на транспортната услуга и без никаква подкрепа и разбиране от страна на българската държава в лицето на ресорния министър. Имахме срещи и участвахме в работна група на регионалното министерство, без особен успех по-важни за нас теми, но поне имаше диалог.

Николай Събев за шест месеца се държа единствено арогантно, некомпетентно и непрофесионално. Този министър единствен от кабинета смени неколкократно екипа си и то безрезултатно. За половин година не се проведе нито една целенасочена транспортна политика. И това е видно от отчета на министерството качен на официалната страница.

Обръщаме се към Асен Василев да не допуска повече безобразия в транспорта. Като финансов министър, той отлично знае, че ние формираме 20% от БВП на страната и фалита на българският транспортен бизнес е недопустим", се казва още в призива.