Балабанов, ИТН: Готови сме да положим усилия да се състави кабинет
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юли 2022 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Балабанов, ИТН: Готови сме да положим усилия да се състави кабинет

/КРОСС/ На която и от партиите - ДБ или БСП, да връчи президентът мандата – те са готови, включително и ИТН, да се положат максимални усилия, за да видят дали могат да се разберат и да съставят кабинет. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от ИТН Станислав Балабанов. 

След като всички очаквахме през целия ден в четвъртък какво ще се случи с връчването на втория мандат – логично е демократичната процедура да се спази. Надяваме се, след като президентът проведе консултации с всички политически партии – следващата седмица да направи един мъдър избор и да връчи мандата на който прецени, с идеята да видим дали е възможно в една такава ситуация да се опитаме да съставим правителство. С ясна програма, с ясен срок на време, защото много работа ни чака, а на хората им писна да слушат само политически заявки и популистко говорене, подчерта депутатът.

Той коментира и конфликта с ПП. ПП продължават да вървят по погрешен път. В настоящата ситуация, когато трябва да видим – можем ли да водим разговори – трябва и говоренето да е по-умерено. Много кал се изля, много факти излязоха на преден план. За съжаление истината е доста грозна. Ние избрахме да сме на страната на истината, но в момента е важно какво правим, посочи Балабанов.