Xiaomi е обявен за един от най-добрите работодатели от Forbes Китай
Секция: Технологии
15 Юли 2022 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Xiaomi е обявен за един от най-добрите работодатели от Forbes Китай

/КРОСС/ Xiaomi, глобалният технологичен лидер и третият по големина производител на смартфони, беше обявен за един от 10-те най-добри работодатели в Китай. В края на миналата година Xiaomi имаше 33 000 служители на пълен работен ден по целия свят. Сред други компании в списъка са Schneider Electric, Hitachi Energy, Bank of China и други.

Forbes Китай определи селекцията си след проучване сред 70 000 души в продължение на три месеца. То включва множество теми и е проведено от Forbes Китай и Russell Consulting Company.

Xiaomi беше посочен като един от „Най-добрите работодатели в света за 2021 г.“ от Forbes. Освен това беше класиран под номер 4 в списъка на „Най-привлекателните работодатели в Китай“ за студенти по инженерство от Universum.

Xiaomi се гордее с поддържането на най-добрите практики за набиране на персонал, заетост и доходи на служителите. Според доклада на компанията за околната среда, социалните отношения и управлението (ESG) миналата година, Xiaomi не е имал нелоялни трудови практики или дискриминация по полов признак.

За нас в Xiaomi е чест да бъдем признати за нашите практики при наемане на служители,” сподели Уанг Сян, партньор и президент на Xiaomi Group. „Ние търсим таланти от цял свят и даваме на нашите служители най-добрата възможност да разгърнат своята креативност, за да създават продукти, които подобряват света. Xiaomi се ангажира да работи по най-високите стандарти и да защитава правата на нашите служители."