Диви слонове убиха петима души
Секция: СВЯТ
17 Юли 2022 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диви слонове убиха петима души

/КРОСС/ В Мозамбик петима души загинаха след сблъсък със стадо диви слонове, съобщава Africanews.

Нападението е станало в провинция Кабо Делгадо. Слонове се нахвърлиха върху група фермери и техните семейства, които жънели в полето. След появата на агресивни животни хората се втурнали да бягат, а когато се върнали, открили телата на загиналите, сред които имало жена и две деца. Малко преди смъртта си те се преселели от друго село.

Говорителят на правоприлагащите органи Марио Адолфо каза, че смъртта се дължи на "конфликт между хора и диви животни". Той отбеляза още, че това не се е случило на територията на местния резерват.

От 2017 г. ислямистките терористи действат в провинция Кабо Делгадо и жителите на много населени места са принудени да напуснат домовете си. Africanews отбелязва още, че районът Макомия, където е станал инцидентът, се намира близо до националния парк Куиримбас, но нападения на слонове на тези места не са регистрирани от много години.

По-рано беше съобщено, че в Индия див слон уби човек, който се опита да избегне срещата с него. 60-годишният индиец започнал да бяга, когато наблизо се появил слон, но агресивното животно го настигнало и го стъпкало.