Учени разкриха тайната на слабите хора
Секция: Наука
17 Юли 2022 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учени разкриха тайната на слабите хора

/КРОСС/ Тайната на слабите хора е, че ядат по-малко, а не че са по-активни, съобщи електронното издание на "Дейли мейл".

Учени от университета в Абърдийн установиха, че слабите хора се движат с 23 процента по-малко и приемат 12 процента по-малко калории. Те били неподвижни или физическата им активност била съвсем слаба през 96 процента от времето.  Метаболизмът им в покой обаче бил по-бърз. Вероятно това им помага да изгарят повече калории. Учените са анализирали начина на хранене и енергийните нива на 150 свръхслаби хора и са ги сравнили със 173 души с нормално тегло.

"Резултатите наистина ни изненадаха. Често хората си говорят за кльощавите си познати и мислят, че те могат да ядат каквото си поискат - каза ръководителят на изследването проф. Джон Спекман. - Работата ни обаче показа, че те всъщност ядат много по-малко от характерното за техния индекс на телесната маса.  

Участвалите хора в изследването са били естествено слаби. 

Средните калории, които са необходим на жените дневно, са 2200, а за мъжете - 2500. Те са изчислени на база на количеството енергия, необходимо на тялото за основните функции. Хората, които тренират, се нуждаят от повече калории, както и младите и децата.