Леко понижение на температурите
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2022 07:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Леко понижение на температурите

/КРОСС/ Днес още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°. Ще има и слънце, но над източните райони и временни увеличения на облачността и в югоизточните, а след обяд в централните южни райони слабо ще превали.

Под 30 градуса ще са температурите по брега на морето. Там ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Ще има временни увеличения на облачността, но само по южното крайбрежие ще превали. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще има и купеста облачност и в Източните Родопи ще превали. Ще духа до умерен североизточен вятър и температурите още малко ще се понижат.

Слънчево и с много високи температури остава в цяла Западна Европа, още ще се повишат и на Британските острови. Слънчево ще бъде и в повечето райони от Централна Европа, както и на Балканите. Сравнително студено, предимно облачно и с валежи ще е на Скандинавския полуостров и в Прибалтика.

У нас през следващите дни ще бъде предимно слънчево и температурите ще се повишават, към петък максималните ще са между 33° и 38°. Тогава, обаче ще има и повече облаци и на отделни места в Северна България е възможно краткотрайно да превали.