Групировката Бе Ем Ге придоби каталога на Жан-Мишел Жар
Секция: Шоубизнес
23 Юли 2022 18:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Групировката Бе Ем Ге придоби каталога на Жан-Мишел Жар

/КРОСС/ Германската групировка Бе Ем Ге придоби каталога на пионера на електронната музика Жан-Мишел Жар, съобщи АФП.

Сделката, чиято стойност не се съобщава, "е най-голямата, сключвана от Бе Ем Ге във Франция", посочи групировката. Тя е поредната от изкупването на музикални права от водещи компании в сектора, привлечени от печалбите, които носи стриймингът. 

Бе Ем Ге вече притежаваше правата върху записите на трите първи албума на Жан-Мишел Жар - признатите за класики "Oxygene", който беше първият му световен успех, и "Equinoxe".

Групировката контролира правата на водещи музиканти като Лени Кравиц и Кайли Миноуг.

Жан-Мишел Жар е на 73 години. Той е продал 85 млн. албума през кариерата си и е подобрил няколко рекорда с грандиозни концерти по целия свят, като този в бизнес квартала на Париж "Дефанс" през 1990 г., който събра 2,5 млн. души. Неотдавна стриймингът на концерта му със синтезирани образи в катедралата "Нотр Дам" за Нова година привлече 75 милиона души, съобщи Бе Ем Ге.

"Това е ново начало, което ми позволява да развивам нови идеи и ми дава възможност да изследвам нови територии - каза Жан-Мишел Жар. - Заедно ще просперираме".

Почитателят на новите технологии продължава да композира и инвестира в метавселената. Издаването на новия му албум е планирано за септември.