Христо Иванов: Какво ще се случи от това, че ИТН са се нацупили и фръцнали?
Секция: Анализи
25 Юли 2022 07:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Иванов: Какво ще се случи от това, че ИТН са се нацупили и фръцнали?

/КРОСС/ "Някои парламентарни групи имат политическа функционална неграмотност - не могат да разберат кога става дума за мое мнение, кога става дума за квалификация на взаимни позиционирания между политическите сили. Да кажеш, че заради това страната трябва да бъде хвърлена в избори, е висша степен или на тежка неадекватност, или на зависимост от плана на ГЕРБ и ДПС да искат да докажат, че без тях страната не може да се управлява. Само на този фон тези две партии могат да изглеждат приемливи и да се върнат във властта, за да я консумират по корупционен начин". Това каза пред БНР Христо Иванов, председател на ПГ на "Демократична България".

Христо Иванов: ГЕРБ и ДПС смятат, че колкото е по-зле, толкова по-добре е за тях.И допълни:"Хора, ние трябва да управляваме тази страна. Тя е изправена пред една от най-тежките кризи. На този фон някой се бил обидил. Кого обслужва това? ГЕРБ и ДПС... Парламентарната група на ИТН трябва да си отговори на един прост въпрос. Какво точно ще се случи от това, че са се нацупили и фръцнали? Колкото и да си мислиш, че българските избиратели са глупави, че за четвърти път няма да забележат какво се случва, това е абсурд. Същите гении на стратегията са взели решение, че като се обидят и предизвикат избори, хората ще кажат "добре" за това да похарчим поредните милиони за избори".

В предаването "Неделя 150" Иванов подчерта, че няма разминаване между казаното на срещата, от която изтече запис, и публичното поведение на партията."Не можем да хвърлим страната в хаос с едни предсрочни избори. В този период трябва да осигурим енергийния баланс на страната. Вместо това - ще отидем на избори. Вместо да се погрижим за нашата сигурност, за следващия бюджет, ние ще отидем на избори. Има задачи, които трябва да се решават сега. Вместо това ще отидем в кампания, в която ще се четкаме за поредните глупости и ще пропуснем този важен период".

Той посочи, че третият мандат се възприема като кризисен, защото идва на фона на другите два провалени мандата и целта на партията, която носи третия мандат, има посредническа роля за сглобяване в политическа криза на някакъв вариант и това изисква повече време.

"От гледна точка на рационалността и на прагматичността, на това, което е в интерес на страната, не виждам какво пречи да се състави правителство. Хората не искат да ги занимаваме със себе си. Това не е телевизионен риалити формат. Ние трябва да произведем решение. Като се нацупим, какъв проблем на държавата решаваме".